0

Yüzü ‘denize bakan’ Fransız Joël Garault

Monako’da jet sosyeteden Hollywood yıldızlarına pek çok ünlü konuğu misafir eden tarihî Hôtel Hermitage’ın şefi Joël Garault, geçen ay İstanbul’daydı. SBM Grup ve Sunset Grill&Bar işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte buluştuğumuz şefle, otelin restoranı Le Vistamar’da yarattığı özel konsepti konuştuk.

Monako’nun ünlü oteli Hôtel Hermitage Monte-Carlo’nun Fransız şefi Joël Garault 1955 doğumlu. Yemek pişirmeyi küçüklüğünden bu yana çok sevmiş; profesyonel olarak çalışmaya başladığında ise henüz 18 yaşındaymış. 1973’te Şef Christian Willer’le birlikte Hôtel Hermitage La Baule’de görev aldıktan sonra 1981’de Le Palais des Bénédictine isimli kendi gurme restoranını açmış. Fransa’daki deneyimlerinin ardından Amerika, İngiltere, Japonya ve İspanya gibi ülkelere seyahat etmiş. İlk Michelin yıldızı, 1985’te Cannes’daki Hotel Martinez’in restoranı La Palme d’Or’a gelmiş.

__020__021

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.