
Yeşil Ev: Tarih İle İç İçe İftar Deneyimi
Yeşil Ev, Soğukçeşme Sokağı’nda tarih ve lezzetin buluştuğu eşsiz bir iftar deneyimi sunuyor. Geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetleri, Ayasofya’nın gölgesinde yer alan bu nostaljik mekânda sizi bekliyor…
Soğukçeşme Sokağı, 18. yüzyıldan günümüze süregelen tarihi ile İstanbul’un en fazla ilgi çeken köşelerinden biri olarak parlıyor. Osmanlı döneminin zarafetini yansıtan bu muhteşem sokak, adını hemen yanı başındaki Soğukçeşme Kapısı’na komşu geleneksel Türk çeşmesinden alıyor. Günümüzde, bozulmamış mimarisiyle ziyaretçilerini büyülemeye devam eden bu sokak, Ramazan ayının getirdiği manevi havayı da hissettiriyor.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Soğukçeşme Sokağı, tarihî dokusu ve sıcak atmosferiyle birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor. Sultanahmet’in ruhu ve İslam kültürünün merkezi olması, bu sokakta iftar sofralarının nasıl daha anlamlı hale geldiğini gözler önüne seriyor.
Geçmişin izlerini üzerinde taşıyan bir hazine gibi, Soğukçeşme Sokağı’nda yer alarak tarihe tanıklık eden Yeşil Ev, Ayasofya’nın yanı başında, tarihi bir atmosferde aile ve dostlarla bir araya gelerek iftar yapmanın keyfini yaşama şansı sunuyor.
Yeşil Ev, Sultanahmet’in büyüleyici manzarası eşliğinde huzur dolu bir atmosferde, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nden karşılıklı yankılanan ezan sesiyle iftar açmanın manevi huzurunu derinleştiriyor. Bu özel ayın ruhunu hissetmek isteyenler için Yeşil Ev, sunduğu bu eşsiz deneyim ile İstanbul’un en güzel köşelerinden biri olarak öne çıkıyor.
Geleneksel lezzetlerle harmanlanan iftar menüsünde;
- İftariyelikler: Süzme Bal, Tereyağı, Tahin, Pekmez, Kaymak, Beyaz Peynir, Tulum Peyniri, Eski Kaşar, Pastırma, Söğüş tabağı, Medine Hurması, Kuru Kayısı, Kuru İncir, Güllü Lokum,
Yeşil Zeytin, Siyah Zeytin, Ekmek Çeşitleri, Ramazan Pidesi
- Salata: Taze narenciye, pancar ve greyfurt ile zenginleştirilmiş Tere Salatası
- Çorba: Süzme mercimek çorbası
- Ana Yemekler: Açık ateşte hazırlanan dana şaşlık, ağır ateşte pişirilmiş kuzu incik veya kremalı ıspanaklı organik tavuk sarma
- Tatlılar: Nar ve toz Antep fıstığı ile süslenmiş güllaç, vanilyalı dondurma ile sunulan kare fıstıklı baklava veya fırın sütlaç sizleri bekliyor.
Çay, kahve, Osmanlı şerbetleri ve meşrubatları ile taçlandırılan iftar menüsünün fiyatı; 2.200 TL. Tarihin derinliklerine tanıklık ederken, Yeşil Ev’in sunduğu bu eşsiz iftar deneyimini kaçırmamanızı öneriyoruz.
Rezervasyon için: 02129124212
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek














