0

VEDAT MİLOR “Mutfağın değil, malzemenin peşindeyim”

Farklı üslubu ve yaklaşımı, yazıları ve televizyon programıyla son yıllarda gastronomiye olan ilginin beslenmesine katkısı olan isimlerden biri Vedat Milor. Son kitabı İstanbul 100 Lokanta’nın yayımlanmasının ardından buluştuk, gastronomi turizminden sofrasında ne tükettiğine kadar geniş bir yelpazede sohbet  ettik.

 Lokanta değerlendirmelerinde gideceğiniz yerlere nasıl  karar veriyorsunuz?

Güvendiğim dostlardan tavsiyeler alıyorum veya tesadüfler sonucu fikirler  karşıma çıkıyor. Okuyucularımdan öneri mektupları alıyorum. Gerçekten iyi olup olmadığını kontrol etmek için güvendiğim  bir arkada- şa denemesini rica ediyorum ve sonrasında da gidiyorum.

“Vedat   Bey  sihirli  değneğini dokundursa da  işler  açılsa” diye  düşünen mekânlar oluyor. Bu tip beklentiler üstünüzde bir baskı yaratıyor mu?

Her zaman kendi önceliklerim ve etik değerlerim vardır. Onun dışında da hiçbir iş yapmadığım  için bu baskı fazla etkili olmuyor. İnsanlar benim ne sevdiğimi artık biliyor.  Tanıtacak, kayda değer,  gerçekten  özel bir şeyleri varsa bana  yaklaşmalarında hiçbir sakınca bulmuyorum. Tabii bir yere gitmem, görmem ve tatmam orayı muhakkak beğendiğim anlamına da gelmiyor.

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.