
Ünlü şef Ömür Akkor TikTok’ta!
Ramazan’ın bereketini ünlü şef Ömür Akkor’la birlikte TikTok LIVE’da keşfedin!
Ömür Akkor hem pişiriyor hem de yemek kültürümüzü anlatıyor.
Türk mutfağının en sevilen isimlerinden, ünlü şef, seyyah ve araştırmacı Ömür Akkor,
TikTok’ta! Resmi TikTok hesabından (@omurakkor) paylaşımlar yapan Akkor, ayrıca
ramazan ayı boyunca mutfakseverlerle TikTok LIVE’da (@tiktoklive_tr) buluşuyor! Her
cumartesi ve pazar saat 16.30’da TikTok LIVE hesabından canlı yayın yapan Akkor,
geleneksel iftar sofralarına özel, pratik tarifler paylaşıyor, yemek kültürü anlatıyor ve
mutfağımızın tarihine dair ilginç bilgileri izleyicilerle buluşturuyor. Kaçıranlar için ise müjde!
Programın tekrarları her çarşamba saat 15.00’te yeniden yayınlanıyor. TikTok’un yeni
nesillere yemek kültürünü aktarmak için en doğru platform olduğunu belirten Akkor “Bu
memlekette doğan herkese seslenmek istiyorum. Anadolu mutfağının köklü geçmişini ve çok
kültürlülüğünü TikTok üzerinden aktaracağım için çok heyecanlıyım” diyor.
Anadolu mutfak kültürünü koruma ve yayma konusundaki çalışmalarıyla da bilinen şef Ömür
Akkor, yeme-içme meraklılarıyla artık TikTok’ta buluşuyor. Resmi TikTok hesabından
(@omurakkor) paylaşımlar yapan Akkor, ayrıca ramazan ayı boyunca TikTok LIVE’da
(@tiktoklive_tr) canlı yayınlar yapıyor. Her cumartesi ve pazar saat 16.30’da yayınlanan
programda Akkor hem pratik tarifler hazırlıyor hem de mutfağımızın tarihini anlatıyor.
Programın tekrarı ise her çarşamba saat 15.00’te izlenebiliyor.
Şef Akkor, TikTok ile gerçekleştirdiği bu heyecan verici işbirliği hakkında şunları söyledi:
“TikTok, geniş ve hızla büyüyen bir mecra. Eskiden ‘Google’lamak’ vardı, şimdi insanlar her
şeyi TikTok’ta arıyor. Bu platformda çok sayıda genç var ve onlara da anlatmak istediklerim
var. Benim için bu, bir kültürel buluşma. Yemek kültürünün yeni nesil için de önemli olması
gerektiğine inanıyorum ve onlara, doğdukları toprakların ne kadar kıymetli olduğunu yemek
üzerinden anlatmak istiyorum. Meslek hayatımda son 5-10 yılımdayım ve yakalayabileceğim
1-2 kuşak kaldı. Onlarla TikTok’ta bağ kurmaya hazırım. Hayatımın en büyük amacı,
Anadolu’nun çok kültürlü yapısını ve benzersiz coğrafyasını tanıtmak. Bu memlekette doğan
herkese seslenmek için TikTok’tayım. Bu işbirliği beni heyecanlandırıyor.”
“Limonlu bal şerbetinin ne kabahati vardı?”
Canlı yayınlarda herkesin evde yapabileceği, pratik tarifler veren Akkor, ramazan boyunca
‘bizden’ lezzetlere odaklanacak: “Ramazan benim için pilav demek, 40 farklı pilav tarifi
vereceğim. Helva tarifi çok vereceğim. Biz helvadan çok koptuk; san sebastian cheesecake,
brownie, kruvasan uzmanı olduk. Helvanın beraber yenmesi, onu anlamlandırma, kokusunun
evin içine yayılması çok bizlik bir şey. Bir irmik helvası yapacağım, insanlar izleyince şok
olacak, hatta bu ramazan TikTok’un en çok izlenen tarif videosu olacağını düşünüyorum. Hiç
kavurmadan, yağ kullanmadan, sadece peynirle yapıyorum. İrmik mıhlaması gibi bir şey ama
tatlı, çok lezzetli. Ayrıca şerbetlerden de bahsedeceğim. Asitli, şekerli içeceklerden ben
sıkıldım. Elmalı soda, gül şerbeti yapacağım. Şu an bütün Türkiye ‘cool lime’ içiyor, tabii ki
içilsin ama limonlu bal şerbetinin ne kabahati vardı? 15’inci yüzyılda tarifini yazmışız, aşağı
yukarı bin yıldır yapılıyor. Çok şeyi unutuyoruz. O yüzden hafif bir ‘refresh’ var programda,
gündelik hayatın tamamına bir alternatif sunuyor. Misal yine çok fazla yufka ekmek
kullanacağım, yufka ekmekten börek de yapacağım, peynir köftesi de…
Bayat ramazan pidesini kullandığım en az 6 tarif vereceğim. Bunlar öyle tarifler ki pideyi bile isteye
bayatlatırsınız. Pideyi anlatırken de ‘Buğday bizden çıktı, 120 ülkede işleniyor. Dünya kalori
ihtiyacının üçte birini günümüzde buğdaydan karşılıyor’ diye anlatacağım. Memleketle alakalı
kıymetli bilgiler vereceğim. Çok fazla ürün anlatacağım. İnsanlar İspanya’yı zeytin ülkesi
olarak bilir ama İspanya’nın en yaşlı ağacı 32 yaşında. Bizim ağaçlarımızın yaş
ortalamasıysa 750. Hele Manisa’da bir ağaç var, 1700 yaşında. Kahvaltıda zeytin yiyoruz
ama o zeytinle bağlantı kurmamız gerektiğini düşünüyorum. Geleneklerimizi anlatıyorum.
Bence TikTok’la yaptığım bu iş birliğinin en önemli tarafı bu. Anadolu’daki verimliliği
vurgulamak, bu toprakların ne kadar hatırlı alanlar olduğunu, geçmişimizi göstermek,
dillendirmek istiyorum. En çok da yeni nesle aktarmak istiyorum.”
“TikTok’u daha aktif kullanacağım”
TikTok’un yeni nesillere yemek kültürünü aktarmak için en doğru platform olduğunu söyleyen
Akkor, TikTok’ta kimseyle rekabete girmeyeceğini de belirtti: “İnanıyorum ki birileriyle rekabet
etmek yerine hep beraber ortak paydaya çalıştığın zaman daha çok yükseliyorsun. Türk
mutfağının kültürel etkisi bu seneki verilere göre 31 numaraya gerilemiş. Buğdayın, zeytinin
ana vatanısın; ilk yeme-içme faaliyetleri, ilk mutfak, beraber yemek yeme fiili 12 bin sene
önce bu topraklarda başlamış. Büyük bir kesintisizliğin üzerinde oturuyorsun. Kestane, üzüm,
fındık üretiminde ilk üçtesin ki daha da sayarım. Bütün bunların karşılığında 31’inci sıradasın
çünkü ortak değil, bireysel hareket ediyorsun. Misal zeytinyağında dokuz tane patentli
ürünümüz var. Zeytin bizim endemiğimiz, İtalya’nın endemiği değil ama ülkelerinde zeytin
üzerine 950 coğrafi işaretli ürün var. Yeni neslin artık bu işlere girmesi gerekiyor. İşte o
yüzden TikTok’u daha aktif kullanacağım. Artık daha karşılıklı ve interaktif bir sosyal medya
kullanımına ihtiyacım var. “
Anadolu mutfağının köklü geçmişini ve çok kültürlülüğünü TikTok üzerinden aktaracağını
belirten Akkor, bu projenin mutfak kültürünü koruma ve yayma konusundaki en önemli
adımlarından biri olduğunu söylüyor.
Ramazan’ın bereketini, lezzetini ve kültürel zenginliğini şef Ömür Akkor’la keşfetmek
için her cumartesi ve pazar 16.30’da TikTok LIVE’da buluşmayı unutmayın!
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek














