Tay Mutfağı – Gastronomik devrimin eli kulağında
Her köşesinden tüten yemekleriyle Bangkok adeta bir açık hava lokantası. Son on yıldır yabancı şeflerin akınına uğrayan şehir artık sadece sokak yemekleriyle anılmayacağa benziyor.
Bangkok’ta buram buram kokan sokak yemeklerine burun kıvıran da çok, bu lezzet cümbüşünün büyüsüne kapılıp Tayland aşığı olan da. Her şeye rağmen değiştirilemez bir gerçek varsa o da doğru noktayı bulduğunuz her yerde, her türlü damağa uygun iyi bir şeyler bulmanın mümkün olduğu. Bazı sokak yemeklerini en şık lokantada bile yeseniz aynı tadı almak mümkün olmuyor, mesela pad thai. Erişte görünümlü bir çeşit kalın pirinç noodle’ıyla yapılan pad thai hemen önünüzde istediğiniz malzemeler karıştırılarak stir fry denilen pişirme yöntemiyle hazırlanıyor. Yumurta, taze soğan, balık sosu (tuz niyetine kullanılıyor), sarımsak ve bolca çili biberi en temel malzemeleri.
↑ Back to top
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek