0

SOĞAN

Soğan
Keskin esanslı, becerikli soğanın kabuklarını kat kat soyuyor, tüm sırlarını ifşa ediyoruz.

Bunları biliyor muydunuz?
– Gözyaşlarına boğulmak istemiyorsanız soğanı soymadan önce 15 dakika kadar buzlukta bekletin.

– Antik Mısırlılar soğanı ölülerini gömerken kullanıyor, keskin kokusunun ölüyü hayata döndüreceğine inanıyorlardı.

– Kesilmiş soğanla araba camını ovalamak camın soğuk gecelerde buzlanmasını önler.

– Guinness Rekorlar Kitabı’na göre, bugüne kadar görülen en büyük soğan Yorkshire Silsden’da yaşayan Vincent Throup tarafından yetiştirildi. Soğanın ağırlığı tam 4 kilo 93 kilogramdı.

Devamı Food and Travel Türkiye Ekim (2013) sayısında.

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.