SOĞAN
Soğan
Keskin esanslı, becerikli soğanın kabuklarını kat kat soyuyor, tüm sırlarını ifşa ediyoruz.
Bunları biliyor muydunuz?
– Gözyaşlarına boğulmak istemiyorsanız soğanı soymadan önce 15 dakika kadar buzlukta bekletin.
– Antik Mısırlılar soğanı ölülerini gömerken kullanıyor, keskin kokusunun ölüyü hayata döndüreceğine inanıyorlardı.
– Kesilmiş soğanla araba camını ovalamak camın soğuk gecelerde buzlanmasını önler.
– Guinness Rekorlar Kitabı’na göre, bugüne kadar görülen en büyük soğan Yorkshire Silsden’da yaşayan Vincent Throup tarafından yetiştirildi. Soğanın ağırlığı tam 4 kilo 93 kilogramdı.
Devamı Food and Travel Türkiye Ekim (2013) sayısında.
↑ Back to top
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.