KESTANE
Hiçbir şey mevsim ruhunu kestane kadar iyi yakalayamaz! Bu eşsiz kabuklunun koku ve aromasıyla dolu bir yılbaşı hayali kuruyoruz. Kestane, tarihte bilinen en eski gıda malzemelerinden. Temel bir karbonhidrat kaynağı ve…
Hiçbir şey mevsim ruhunu kestane kadar iyi yakalayamaz! Bu eşsiz kabuklunun koku ve aromasıyla dolu bir yılbaşı hayali kuruyoruz. Kestane, tarihte bilinen en eski gıda malzemelerinden. Temel bir karbonhidrat kaynağı ve…
Bir metropol olmasına rağmen soylulara özgü zarafetini yitirmemiş Londra’nın albenisi, turistler için yeni yıl arifesinde daha da artıyor. 31 Aralık gecesi London Eye’da Thames Nehri’ne bakan taraftaki yerinizi almadan önce, Doğu…
En büyük yılbaşı hediyesini kendinize verin ve yeni yılı tasarımı, kimliği ve mutfağıyla dimağınızda ve damağınızda iz bırakacak çok özel otellerden birinde karşılayın. Hotel Adlon Kempinski, Berlin Avrupa’nın hiç sönmeyen…
Hint asıllı İngiliz şef Ravinder Bhogal’ın Food and Travel okurları için hazırladığı dünya mutfaklarından parti atıştırmalıkları, yılbaşı gecenize gezgin ruhu katacak.
İyi bir yerel rehber fark yaratır. Gittiğiniz bölgenin derinliklerinden birinci ağızdan bilgiler veren, oradaki hayata ışık tutan kişisel hikâyeler anlatabilen yerel rehberler, gezinize renk katar. Sizin için Panama’dan Çin’e, Hindistan’dan Güney Afrika’ya,…
Londra’da Edward dönemine dönüş, biraz New York havası, Gstaad’da kayak keyfi… Bu kış yine harika geçecek. Pencerenizi açar açmaz Midtown Manhattan manzarası görmek isterseniz, yeni açılan Vicero New York’ta (viceroyhotelsandresorts.com)…
Yılbaşı gecesi şöleniniz ışıltılı bir finalle bitsin. Konuklarınıza sunacağınız ilahi tatlılarla yeni yılınız parıltılı ve pek bereketli geçsin.
Adana sadece kebaptan ibaret değil. Mutfağının gölgesinde kalan doğal güzelliğiyle büyüleyici baraj gölü, tarihî çarşısı, restore edilen eski evleri keşfedilmeyi bekliyor. 1- Dünyanın en eski köprülerinden biri, Taşköprü’den, yürüyerek ya…
Şef Maksut Aşkar, restoranı Sekizİstanbul’un kış menüsündeki lezzetlerle toprak anaya nasıl şükrettiğini anlatıyor. Şu sıralar ne pişiriyorum… Soğuk geç geldi, ama kışın lezzetleri çoktan menüde yerini aldı: turp, şal gam,…
Kültür turlarına lezzetli bir alternatif olarak doğan Gezgin Damaklar sizi renkleri, dokuyu ve kültürü tatların izinden keşfe davet ediyor. Ruhunuzun hedonist tarafı sadece iyi bir yemekle mi doyum noktasına ulaşıyor?…
Sunucu Oylum Talu yeni yerler keşfederek, farklı kültürleri tanıyarak yenileniyor. Behzat Ç. Ankara Yanıyor’daki rolüyle dikkatleri çeken oyuncu/yönetmen Sadi Celil Cengiz ise Çarşamba ve İstanbul’un altını üstüne getiriyor.
Musiki, seyahatin gıdasıdır… İster metrobüste ister Karayipler’e doğru usulca yol alan lüks bir cruise gemisinde olun, yolda müzik dinlemek sizin için vazgeçilmezse iyi bir kulaklık edinmeniz şart. Koss Porta Pro…
Kutlamanın ışıltısına, yılbaşının kırmızısına bulanmış etkinlikler sizleri bekliyor. Bangkok, Tayland, 5 Aralık 86 yaşındaki Tayland Kralı Bhumibol’ün doğum günü kutlamaları haftalar öncesinden başlayacak. Dans ve tiyatro gösterileri sokaklara yayılacak; renkli…
Yılbaşı gecesi ister İstanbul’un meyhanelerini, ister Anadolu lezzetlerini deneyin. Dilerseniz muhteşem restoranları bahane ederek Madrid ya da Stockholm’e uzanın. Galata Kiva İstanbul Anadolu halk mutfağına özgü kıymetli malzemelerin ve bu…
Caddebostan’ın en yeni mekânı Metre Pizza, hem gözleri hem de karınları doyuracak tam ‘bir metre’ uzunlukta geleneksel İtalyan pizzaları yapıyor. Mekânın üçü Sardinyalı üçü Türk, altı pizza şefi var. Gerçek…
Ekmek kesme tahtasının hem kaliteli hem de şık versiyonunu bulmak ne kadar zordur; sokak sokak arayan bilir. Çukurcuma’da sevimli dükkânında ahşap mutfak malzemelerin hemen her çeşidini satan Odun, “işte aradığım…
Michelin yıldızlı İngiliz şef Tom Aikens, İngiltere Chelsea çıkışlı restoranı Tom’s Kitchen’ı İstanbul Zorlu Center’da açtı. Uzun süredir merakla beklenen mekân, zincirin İngiltere dışındaki ilk şubesi olma özelliğini taşıyor. Rahat…
Misina Balık ortaklığından ayrılan Esat Çek, yeni mekânı By Esat’ı Kalamış’ta açtı. Dışarıda 120, içerde 100 kişi ağırlayabilen geniş mekânın kapısından girdiğiniz anda bir Ege kasabasına gelmiş gibi hissediyorsunuz. Esat…
Izgara etin, köftenin, sosisin yanına yakıştığı kadar sote sebzeleri de canlandıran hardalı kaşık kaşık yemeye hazır mısınız? Maille marka ballı siyah hardal, hardal sevmeyenleri bile dize getirecek türden. İçeriğinde ballı…
Milano’lu Şef Gian Carlo Talerico’nun İtalyan’ın farklı yörelerinden özel sunumlara yer verdiği beğenilen restoranı Antica Locanda, menü yeniledi. Şefin sunduğu yeni lezzetler arasında jumbo karides ve biberiyeyle tatlandırılan kremalı patates…
Hindiyle aranız iyi değilse kaz eti, yılbaşı sofrası için güzel bir alternatif. Tabii Kars’tan gelmiş, kurutulmuş kaz eti olması şartıyla. Kars kazının eti daha lezzetli, çünkü başaklardan toprağa düşen tahıl…
İndhira Taşpınar, Beyoğlu’na DJ performanslarıyla hareket getiren mekânı Propaganda’nın mutfağını da ihmal etmiyor. Tasarımı sebebiyle menüye fanzin demek belki daha doğru. Barselona’daki Xemei restoranın ikiz şefleri, Stefano ve Max Colombo tarafından…
MSC’nin Divina isimli dev cruise gemisi, tam 550 yolcusuyla birlikte 21 günlük bir Miami seferi için İstanbul’dan hareket etti. İçinde lüksün her formunu bulabileceğiniz yolcu gemisinin lezzet sürprizi iki yeni…
Shangri-La Bosphorus, Istanbul yeni yıl kutlamaları için misafirlerine birbirinden keyifli programlar sunuyor. Boğaz manzarasıyla göz kamaştıran IST TOO, Michelin yıldızlı şef Fabrice Giraud’nun özelyılbaşı menüsünü servis ediyor. Kanton mutfağının iddialı…