SAKIZ KABAĞI
Şekilden şekle girebilen yetenekli mini kabakların cazibesi bir başka…
Şekilden şekle girebilen yetenekli mini kabakların cazibesi bir başka…
Cam kadeh tasarımının öncü markası Riedel’in 11’inci kuşak yöneticisi Maximillian Riedel…
Antica Locanda’nın sahibi ve şefi Şef Gian Carlo Talerico, çileği bu ay mutfağının yıldızı ilan ediyor…
İstanbul’un yeni hip’leri Sivuple, Sırçacı14, Fenix; Bebek’in zarif pastacısı Pastel; Lima’nın incisi Amaz ile bir İngiliz klasiği Auberge du Lac…
Restoran haberleri Bağdat Caddesi’nden Şişhane’ye İstanbul’un dört bir yanından yeni restoran haberleri…
Mandalinalı zeytinyağından ayva marmeladına, kaju sütünden doğal meyve-sebze sularından Türkiye’nin restoran derecelendirme sistemine sektörden güncel haberler.
Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Food and Travel’a turizm sektörünü değerlendirdi…
Koh Samui, Floransa, Singapur, Rhode Island, İstanbul ve Kemer’in en yenileri…
Altı adımda St. Petersburg, Kemaliye evleri, Kastamonu ormanları, Vietnam’da gastronomi turu…
Mayıs ayında konserler, sergi ve festivallerle, dünya kıpır kıpır…
Metrocity Alışveriş Merkezi yaza eğlenceli bir merhaba demenizi sağlayacak bir etkinliğe başlıyor. Geçmiş yıllarda gittiğiniz bir tatilin bu yaz yepyeni bir tatil kazanmanıza sebep olmasını ister misiniz? Metrocity “Eski…
Kapaktakiler Sakız, İstanbul, Spa dosyası, Nelson, Dalış, 48 saatte Datça, Amsterdam, Edirne Ajanda İzmir’de ekolojik fuar, Adana’da karnaval, Çin’de festival… Gezi haberleri Kazdağları’nda şifalı ot ve yemek kursu, Bodrum’dan Kos’a geçiş, doğası tarihî ve mutfağıyla…
Dalış için ideal noktayı seçerken, su üstünde bulacağınız güzelliklerden fedakârlık etmeyin.
Özlemini duyduğumuz rahat ve huzurlu hayatın yaşandığı Yeni zelanda kırsalındayız. Ülkenin güney adası South Island’daki cennet sahil kenti Nelson’da şiir gibi bağların, kıskandıran mandıraların, adil üretim yapan kocaman kalpli küçük üreticilerin izini…
Egzotik tatil sizce nedir? Masmavi bir deniz, sonsuz beyaz kumsallar, denize kavuşan palmiye ağaçları, duru suyun üzerinde tembellik etme şansı ve rengârenk tropik içecekler… Tamam işte, Maldivleri tarif ediyorsunuz.
Bütün kış soğuktan iki büklüm oldunuz. Gri bulutlar içinizi karattı. Ama yeter, bahar geldi. Stresten, toksinlerden, ölü hücrelerden, fazla kilolardan kurtulmanın tam zamanı. Peki, ama nerede? Terapinin kendisi kadar nerede yapıldığı…
Belinize kadar uzanan papatyalar ve onların arasında narince süzülen al al gelincikler, reçele ya da mezeye yatmış kütür kütür çağlalar, iyot ve kekik kokusu sinmiş rutubetsiz, taze bir hava… Datça’nın baharı, kışın…
Gezginlerin akıl hocası, yolculukterapisi.com sitesinin kurucusu Zeynep Atılgan Boneval, günümüzün yükselen trendi ‘spa’ ve ‘welness’ seyahatlerinin yıldızlarını Food and Travel okurları için yazdı.
Sevdiklerinizin gündelik hayatın zorluklarından yıpranan ruhunu hafifletmek, onları bir nebze neşelendirmek için renkli lezzet toplarımızı deneyin. Her biri tasarım harikası bu tatlıları yemek üzerine servis edebileceğiniz gibi güneşli bir beş çayının…
İstanbul yeme-içme alışkanlıklarını yeniliyor. Bu alışkanlıkların üzerindeki dantel ve tozları kaldırarak yerel malzemelerin harmanıyla oluşmuş çağdaş bir lokal mutfaktan söz ettiren adresler, hem İstanbullular hem de yabancı konuklar için yepyeni tadım…
Baharı yemyeşil taze baklanın ayıklanmaya hazır görüntüsünden daha iyi ne çağrıştırabilir ki? Gelin, bu eski ve kadim sebzenin mucizelerini birlikte inceleyelim.
Keyif veren, güzel kokular, şifa dağıtan ilahi gözyaşı damla sakızı, son yıllarda pek çok şefin de gözdesi. Bize bu ayrıcalıklı aromayı sağlayan sakız ağaçlarının hikayesine yakından bakalım… …
Geleneksel İtalyan mutfağının İstanbul’daki temsilcilerinden Antica Locanda’nın sahibi ve şefi Gian Carlo Talerico, enginara dair bildiklerini bizimle paylaşıyor.
Manken, çiçeği burnunda oyuncu Sezgi Sena Akay, İstanbul’da sevdiği mekânları öneriyorTurizm erbabı ETS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ise sektörü analiz ediyor.