MUTFAK SIRLARI

Eataly İstanbul’un executive şefi Claudio Chinali, doğanın mucizeleri eşliğinde, kış sebzeleriyle yarattığı lezzetler üzerinden mutfakla kurduğu ilişkiyi anlatıyor.

ADANA AYAĞIMIZA GELDİ

Yeşilköy denilince akla hemen balık restoranları gelir. Ama Adana Büyük Saat Kebapçısı, bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. Kebabın tadına varabileceğiniz mekânda servisten malzemeye her detay Adana usulünde hazırlanıyor. 

KONYA

Geleneklerin aziz hafızası Eski medeniyetlerin mirasında, höyük ve yaylaların, antik kentlerin arasında uzanan Konya, Mevlana’yla bütünleşen hoşgörüsü, misafirperver insanı ve derin mutfak geleneğini yaşatan sofralarıyla sizi bekliyor. Kenti, Şeb-i Arus törenlerini de takip edebileceğiniz aralık…

Estonya – Onu Facebook’tan ekleyin

Latin Amerikalıların karanlık ve depresif bulduğuna bakmayın, Baltık ülkelerinin en küçüğü Estonya’nın başkenti Tallinn kışın kar küresi güzelliğindeki tarihî merkezi, sürpriz lezzetleri ve hip Tellisviki bölgesiyle gayet renkli bir atmosfer sunuyor.

Cennetin izdüşümü Sri Lanka

65 çeşit muz, yedi çeşit tarçın, 15 çeşit hindistancevizi… Sri Lanka baharat ve meyve eşitliliğinin en fazla olduğu ülke. Dünyanın en iyi çaylarının, baharatlarının, meyvelerinin ve kolonyal dokunuşlarla şekillenmiş renkli mutfağın peşinden Sri…

48 SAAT – Edinburgh, Strazburgh, Mexico City

Yeni yıla dünyanın en eğlenceli sokak partilerinden birinde girmek, ertesi gün yılbaşı gecesi mahmurluğunu, çılgın İskoçyalılarla birlikte dondurucu nehir sularına dalarak üzerinizden atmak istiyorsanız doğru Edinburgh’a. 31 Aralık’ta Eski Kent’in…

Kişiye özel 2016

Eğlence ve keyif beklentisinin ‘zirve’ yapması nedeniyle insana stres veren  yılbaşı gecesi organizasyonunu sizin için bir yük olmaktan kurtarıyoruz. Sokak kutlamalarından  yılbaşı konserlerine, dünyanın dört bir yanından yılbaşı  gecesi önerilerini bir araya getirdik.

Kumdan Kaleler

Nefes kesici manzaralar, benzersiz aktiviteler ve yıldızlı geceler, harika bir çöl konaklamasının alametifarikaları. Sizin için dünyanın dört bir yanından en iyi çöl otel ve kamplarını derledik.

Yıldızlı yeni yıl

Dünyanın hemen her yerinde ışıltılı yılbaşı sofrasının yıldızı, aile üyeleri ve dostlarla birlikte yapılan, umudun dileklere dönüştüğü hoş sohbetlerdir. Yine de sofrasına ‘yıldızlı’ bir ana yemek eklemek isteyenler için Michelin yıldızlı şeflerden kendi ülkelerinde, aile sofralarında pişirdikleri…

İstanbul’un en değerli hikayeleri

Tarihçi ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un hazırlayıp sunduğu televizyon programı Paha Biçilemez İstanbul, kentin en ilginç hikâyelerinin, en merak uyandıran köşelerinin anlatıldığı yeni sezon bölümleriyle yayında.

MUTFAK SIRLARI

Lokanta Armut’un şefi ve ortağı Burak Zafer Sırmaçekici Çin’den Güney Amerika’ya, dünya sofralarında yılbaşı geleneklerini kaleme aldı.

GEZİ HOTEL BOSPHORUS’TA YENİ YIL HEYECANI…

YENİ YILI BOĞAZIN EŞSİZ MANZARASI İLE KARŞILAYIN! Gezi Hotel Bosphorus, restoranı Fiamma’da, ünlü İtalyan şef Vittorio Sindoni’nin gurme tatlarla hazırladığı yemek şöleni, eğlenceli programı ve İstanbul’da bir kış masalını yaşatan…

48 SAAT – Brüksel, Belgrad, Apia

AB’nin ‘fahri’ başkenti Brüksel üzerine yapışan takım elbiseli ciddiyetten çok daha fazlası. Evet, burası, AB’nin siyasi açıdan merkezi, ama aynı zamanda çizgiromana, midye-patatese ve elbette nefis artizan çikolataya meraklı olanların…

Lezzet geçidinde hayat

Melbourne’ün labirente benzeyen sokakları, Avustralya’nın en gelişmiş gastronomi sahnesine ev sahipliği yapıyor. Parke taşlı ara sokaklarında yürürken uluslararası bir yemek ütopyasıyla ödüllendirilmeye hazır olun.

Gemide hayat var!

Turizm sektörünün gemi seyahatleri segmenti, her geçen yıl yüzde 100’ün üzerinde oranlarda büyüme kaydediyor. Geçen yıl erken rezervasyon döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 155’lik satış artışıyla rekor…

Seyre hazır mısınız?

BUZLU MACERALAR KEŞİFLER İÇİN Grönland Buzdağlarının ıssız yuvasının güzelliği, rotasını Grönland’ın güneybatı sahillerine doğru çeviren bir gemi seyahatinde iyice açığa çıkıyor. Büyük olasılıkla balinaları görecek, Inuit geleneklerini öğrenme şansı yakalayacaksınız….

Bir münasip zamanda buluşalım Kordon’da

Bazen bir şehri, yaşadığımız bir anı eski bir şarkının dilimizin ucuna gelen sözlerinden daha iyi ne anlatabilir ki? Kordon’da buluşmanın, İzmir’i ‘güzel’ yapanlarla tanışmanın tam sırası.

Salatalık güzeli

Geçen ay birleşmesinin 25’inci yıldönümünü kutlayan Avrupa’nın çalışkan çocuğu Almanya, sürprizlerle dolu bir ülke. Başkentinin hemen yanı başında yaklaşık 500 kilometrekarelik bir alana yayılan ve salatalık turşusuyla ünlü Spreewald (Spree…

ARMUT

Tam olgunlaştığı sırada yendiğinde, armudun tadını alt edebilecek bir başka meyve bulmak zor. Sulu ve yumuşak dokusuyla kendi gibi ekşi-tatlı pek çok yemekle eşleşerek yakaladığı mükemmel uyum da cabası.

Kadim Sagalassos ve eteklerindeki ağlasun

Akdeniz’in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos tüm ihtişamıyla, eteklerindeki Yörük yerleşimi Ağlasun ise nefis doğanın sunduğu şifayla ziyaretçilerini bekliyor. Yıllardır yollardayım. Arkeolog olunca insan her antik tabela…

Havada yeni jenerasyon

Ultra uzun menzil ve ultra konfor… Singapur Havayolları, 2016 yılında sipariş verdiği yeni Airbus A350’lerle günümüz yolcularının ihtiyaçlarını, konforu eksik etmeden karşılıyor. Premium uçuş deneyiminin standartlarını ortaya koyan havayolu şirketlerinden…

SONSUZLUĞUN GÖLGESİNDE MOĞOLİSTAN

Gobi Çölü’nün sonsuz düzlükleri,  dünyadaki en büyük göçebe  kültürünün güler yüzlü son  temsilcileri, yırtıcı bir doğa ve  Orhun Yazıtları… Moğolistan, iflah  olmaz gezginler için biçilmiş  kaftan.

Arzu nesnesi safran

Altından daha pahalı; hem aşkın hem savaşın baharatı… Safran binlerce yıldır şeflerin hayal gücünü esir almayı başardı. Siz de yemeklerinize bu asil lezzetten bir tutam katmayı ihmal etmeyin.

Güzel köylü Sapanca

Sonbaharın en güzel renklerini yeşil vadilerin, gürül gürül akan kaynak suların arasında karşılamak için Sapanca’dan daha pratik bir rota yok. Göçmen kültürün yaşam ve yemek gustosuyla zenginleşen bölgeyi ziyaret etmek için sandığınızdan çok…