NAPOLİ VE AMALFİ KIYILARI
İTALYA Campania’nın başkenti uzun zamandır Amalfi sahilindeki gurme merkezler için bir sıçrama noktası oldu ancak İtalya’nın üçüncü büyük şehri kendi başına da bir cazibe merkezi haline geliyor. Gastronomi, Napoli’yi ziyaret etmek için en önemli neden, ancak şehir de güzelleştirildi. Deniz kıyısı ve merkezin çoğu trafiğe kapandı. Pizza, Napoli ile özdeşleşmiş bir yemek. Efsaneye görpizza margherita, 1889 yılında Kraliçe Margherita’nın ziyaretini onurlandırmak için burada icat edildi. Kraliçe Margherita domates, fesleğen ve mozzarella soslu pizzayı, İtalyan bayrağının kırmızı, yeşil ve beyaz renklerini yansıttığı için seçti.
Napoli’de çok fazla pizzacı var, ancak Napolililerin çoğu turistik olmaktan epey uzak Materdei mahallesindeki Starita’yı tavsiye eder. Napolililer 1901’den beri Starita’nın domates, fesleğen ve tütsülenmiş provola peynirli çıtır montanara pizzası için kuyruğa girmekten mutluluk duyuyor.
Napoli’nin aksine, Amalfi sahilinin bir kartpostal kadar güzel görünmesi için hiçbir zaman süslenmeye ihtiyacı olmadı. Sahil kasabalarının güzelliğini pastel renklerde gelen dondurmalarla tamamlamak gerek. Positano sahilindeki La Gelateria Buca di Bacco (bucapositano.it), farklı tatlarda dondurmalar sunuyor. Campania’ya özgü kabuk şeklindeki yumuşak hamur işlerinden esinlenerek oluşturulmuş sfogliatella’yı deneyin.
Minori’nin yukarısındaki tepelerde dudak uçuklatan bir konuma sahip restoran Torre Normanna’ya mutlaka uğrayın. Dört kardeş tarafından işletilen restoranın sunduğu yemekler tamamen doğal malzemelerle yapılıyor. Kendi bahçelerinde yetişen, yerel çiftliklerden temin edilen ve denizden çıkarılan malzemeler bunlar. Örneğin otlar, filizler ve bademle yapılan, turunçgillerle marine edilmiş amber balığı carpaccio. Kendi imalatları olan beyaz şarap ise Ettore Sammarco’nun Ravello yakınlarında yetiştirdiği falanghina ve biancolella üzümlerinden yapılıyor. Campania Takımadaları arasında jet sosyetenin çok sevdiği Capri, eski tip evlerle dolu Ischia ve hâlâ 1950’li yılların atmosferini taşıyan (90’ların sonunda vizyona giren Yetenekli Bay Ripley burada çekilmişti) 17. yüzyıldan kalma köhne balıkçı köyü Procida var. Procida’da balık ağları hâlâ yıkık dökük rıhtımlara yığılmış durumda ve yerel halk, adanın 2022’de İtalya’nın kültür başkenti seçilmesinden bu yana açılan aperitivo barlarına ve butiklere şüpheyle bakıyor.Yemek spesiyaliteleri arasında Ischia’nın tatlı limonlarıyla yapılan krema dolgulu puf börekleri lingue di Procida ve yenidünya tohumlarıyla yapılan acı likör nespolino yer alıyor. Ristorante Da Girone’de dolgun midyeler ve limonlu pesto ile karıştırılmış spagettiden yiyin. Muhteşem gün batımı Ischia’nın dalgalanan denizi üzerinde gökyüzünü ateşe verirken mutlaka orada olun.
NEREDE YEMELİ
Ristorante da girone Procida’da makarna, deniz ürünleri ve terasta gün batımı manzaraları sunan restoran. Üç tabak yemeğin fiyatı kişi başı 25€’dan başlıyor. Lungomare Cristoforo Colombo 20; 00 39 081 896 7367 Starita Yerlilerin çok sevdiği 121 yaşındaki pizzacı. Epey sıra oluyor.. Pizzaların fiyatı kişi başı 20€’dan başlıyor. via Materdei 27/28, 00 39 081 557 3682; pizzeriestarita.it Torre normanna Yerel ürünlere ve muhteşem deniz manzarası sunan aile işletmesi restoran. Üç tabak yemeğin fiyatı kişi başı 65€’dan başlıyor. via Diego Taiani 4, Maiori; 00 39 089 877100; ristorantetorrenormanna.it
NEREDE KALMALI
Casa d’Anna Güzel bir tasarıma sahip butik otel, Napoli’nin gürültüsünden uzak bir sığınak. Çift kişilik odaların fiyatı 170€’dan başlıyor. (En az iki gece konaklama şartı var). via dei Cristallini 138; 00 39 081 446 611; casadanna.it hotel La Casa sul mare Procida’da yer alan bu oteldeki 10 odanın çoğu deniz manzaralı. Adayı keşfetmek için scooter kiralayın. Çift kişilik odaların fiyatı 165€’dan başlıyor. Salita Castello 13, Procida; 00 39 081 896 8799; lacasasulmare.it Il San Pietro di Positano Amalfi sahilinin ihtişamını yansıtan otel, ünlülerin favorisi. Çift kişilik odaların fiyatı 1800€’dan başlıyor. via Laurito 2, Positano; 00 39 089 875 455; ilsanpietro.com
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek