AYVALIK: MEZE-BALIĞIN ÖTESİNDE
Ege Denizi kıyısındaki pek çok yerin makus talihidir; ne zaman söz onlardan açılsa, “Bir gitsek de deniz kıyısında meze-balık keyfi yapsak” gibi cümleler havada uçuşur. Ayvalık da, bu klişeden nasibini alanlardan. Ama bilen bilir; Girit ve Midilli’den gelenlerle birlikte şekillenen Ayvalık mutfağı, meze-balığın çok ötesine uzanıyor. Hatta bu mutfağın demirbaşlarından biri, yenilebilir otlar.
Yabani olarak bitenlere yetiştirilenleride ekleyin, bahar gelince yörenin topraklarından şevketibostandan ebegümecine, turpotundan hindibağa, cibezden labadaya onlarca çeşit yenilebilir ot fışkırıyor.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek















Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.