0

Ege Denizi kıyısındaki pek çok yerin makus talihidir; ne zaman söz onlardan açılsa, “Bir gitsek de deniz kıyısında meze-balık keyfi yapsak” gibi cümleler havada uçuşur. Ayvalık da, bu klişeden  nasibini alanlardan. Ama bilen bilir; Girit ve Midilli’den gelenlerle birlikte şekillenen Ayvalık mutfağı, meze-balığın çok ötesine uzanıyor. Hatta bu mutfağın demirbaşlarından biri, yenilebilir otlar.

Yabani olarak bitenlere yetiştirilenleride ekleyin, bahar gelince yörenin topraklarından şevketibostandan ebegümecine, turpotundan hindibağa, cibezden labadaya onlarca çeşit yenilebilir ot fışkırıyor.

mezebaliginotesindemezebaliginotesinde6 mezebaliginotesinde5 mezebaliginotesinde4 mezebaliginotesinde3 mezebaliginotesinde2

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.