Metro Türkiye’de Pandemi Önlemlerine Uygun %100 İzlenebilir Kurbanlık Satışları Başladı
Metro Türkiye’de Pandemi Önlemlerine Uygun %100 İzlenebilir Kurbanlık Satışları Başladı
Türkiye’de 30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan Metro Türkiye, kurbanlık satışlarını pandemi döneminde aldığı önlemleri sürdürerek 6 Temmuz itibarıyla başlattı. Metro Türkiye, kurbanlık satışlarında çiftlikten koliye kadar tüm süreçler için yüzde 100 izlenebilirlik, yüzde 100 şeffaflık ve yüzde 100 hijyen garantisi veriyor. Kurbanlık hayvanların kesimini dini vecibelere uygun şekilde gerçekleştirecek olan Metro Türkiye, hissedeki tüm et ve parçaları aynı hayvandan olacak şekilde özenle paketleyerek hisse sahibi müşterilerine teslim edecek.
13 Temmuz – Türkiye’de 30 yıldır müşterilerine güvenilir bir alışveriş deneyimi sunan Metro Türkiye, bu yıl sınırlı sayıda kurbanlık hayvanla müşterilerine hizmet veriyor. Kalite ve gıda güvenliğinden taviz vermeyen Metro Türkiye, hayvan pazarlarındaki olası riskleri gözeterek ve salgın nedeniyle artırdığı hijyen ve güvenlik önlemleri doğrultusunda, 200 erkek dana ve 450 Balıkesir Kıvırcık Koç satışını 6 Temmuz itibarıyla başlattı. Sınırlı sayıda kontenjanla hazırlanacak kurban etleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Alanya, Bodrum, Denizli, İzmit, Eskişehir, Kayseri, Konya mağazalarında hijyenik koşullarda kolilenmiş halde müşterilere sunulacak. Metro Türkiye, kurbanlık fiyatlarını 1/7 hisseli erkek dana için KDV dâhil 2.650 TL, Coğrafi işaretli Balıkesir kıvırcık koç için ise KDV dâhil 1.650 TL olarak belirlerken, müşterilerine kartla yapılacak alışverişlerde 9 taksit imkanı sağlıyor. Bayram namazı akabinde başlanacak kesim sonrasında, detaylı kontrol ve hijyen kriterlerinin eksiksiz yerine getirilmesinin ardından müşteriler kurbanlıkların yer aldığı kolileri bayramın 3’üncü ve 4’üncü günü mağazalardan alabilecek.
Çiftlikten koliye tüm süreçlerde izlenebilirlik
Çiftlikten koliye kadar tüm süreçler için yüzde 100 izlenebilirlik, yüzde 100 şeffaflık ve yüzde 100 hijyen garantisi veren Metro Türkiye, kesilen kurban etlerini özenle kolileyerek müşterilerine teslim edecek. Metro Et Üretim Platformu olarak hizmet veren iş ortağı Ettat Et Sanayi ile birlikte süreci yürüten Metro Türkiye, kurbanlık hayvanların kesimini veteriner hekimler gözetiminde dini vecibelere uygun şekilde gerçekleştirecek. Metro Türkiye ayrıca, havuz sistemi yerine hayvan bazında kesim yapacak ve hissedeki tüm et ve parçaları aynı hayvandan olacak şekilde hak sahibi müşterilere sunacak. Türkiye’nin ilk et izlenebilirliği projesi olan Kırmızı Taze Ette İzlenebilirlik Projesi’ni 2014 yılında hayata geçiren Metro Türkiye, kurbanlık hayvan satışında da izlenebilirliğin takibine büyük özen göstererek kesim sonrasında hayvanların noter onaylı künye detaylarını hak sahibi müşterileriyle paylaşacak.
Kurbanlık koçlar yüzde 100 yerli ve coğrafi işaretli
Metro Türkiye’nin kurbanlık hayvan satışı, hijyen ve izlenebilirlik standartlarının yanı sıra sunulan dana ve koçlar kalitesiyle öne çıkıyor. İki yaşını doldurmuş yüzde 100 erkek danalar arasından özel olarak seçilen 280-290 kg aralığındaki kurbanlıklardan, her hisse için minimum 30 kg kemiksiz et elde ediliyor. Metro Türkiye, kesim sonucunda kemiksiz et ve sakatatları 1/7 hisse olarak ayıracak ve eksiksiz şekilde hak sahibi müşterilere teslim edecek. Balıkesir bölgesinin yüzde 100 yerli ve coğrafi işaretli Kıvırcık kuzularından seçilen kurbanlık koçlar da, kesim sonrasında minimum 20 kg kemikli et ve sakatat olarak müşterilere sunulacak.
Bu yıl kurbanlık satışlarını Covid-19 önlemleri çerçevesinde özenle planladıklarını vurgulayan Metro Türkiye Satın Alma Direktörü Deniz Alkaç, “Pandemi sürecinde aldığımız önlemleri Kurban Bayramı’nda da devam ettiriyoruz. Türkiye’de kırmızı ette izlenebilirliği hayata geçiren ve müşterilerin tüm karkas ve vakum et ürünlerinin çiftlikten rafa geliş hikâyesini faturalarda görmesine imkan veren GS1 Küresel İzlenebilirlik Standardı kapsamındaki GS1-128 barkod uygulamasını başlatan ilk firmayız. Metro Türkiye’nin güvenilir ürün standartlarına uygun şekilde hijyen kontrolleri sağlanmış sınırlı sayıda kurbanlık hayvanı bu yıl satışa sunuyoruz. Yüzde yüz izlenebilirlik sağladığımız kurban etlerini kolileyerek müşterilerimize teslim edeceğiz. Kesimden teslimata kadar tüm işlemleri, herhangi bir riske yer bırakmayacak şekilde, gerekli hijyen ve güvenlik denetimleri eşliğinde, dini kurallara uygun olarak özenle yürütüyoruz, müşterilerimiz bu sürecin tamamını QR kod ile görebilecekler.” dedi.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek