Genç şeflerin kimlikle mtihanı
Genç şeflerin kariyerlerine ivme kazandırmasına vesile olan Bocuse d’Or, dünyadaki en prestijli gastronomi yarışması. Yarışan şeflerin hazırladıkları tabaklarda kendi mutfak kültürlerini yansıtabiliyor olmaları, onları oylayan dünyaca ünlü şefleri en çok heyecanlandıran etmenlerden. Bu da özgünlüğün en az lezzet ve sunum kadar önem taşıdığının altını çiziyor.
Gastronomi günümüzde tüm dünyada en çok ilgi gören sektörlerin başında geliyor. Artık yeme içmenin çok daha ötesini işaret ettiği ve bu kavramların şemsiyesi altından çıktığı bir gerçek. Zira, globalleşmeye inat, ülkelerin kimliklerini belirgin kılmakta, hatta imaj kimliğini oluşturma aşamasında mutfağı hayati önem taşıyor. Hâl böyle olunca da mercek- ler mutfakları görücüye çıkaran şeflere çevriliyor. Şeflerin uluslararası arenalarda elde ettiği başarılar, milli gurur nedeni olarak görülüyor.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.