YEMEK HABERLERİ
Müzedechanga’da yemekler çiçek açtı, Doors Akademi’de yaz dönemi atölyeleri, Aydan Üstkanat’a yeni ödül, iftarda Antep mutfağı…
Müzedechanga’da yemekler çiçek açtı, Doors Akademi’de yaz dönemi atölyeleri, Aydan Üstkanat’a yeni ödül, iftarda Antep mutfağı…
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizmin dinamiklerini değerlendirdi…
Hindistan’da Maskeli Dans, Sabancı Müzesi’nde yoga, Adana’ya yeni ve dinamik bir rehber, elektronik cihazlara tatil kılıfı…
Çeşme konusunu işlediğimiz sayımıza Ege perisi Çağla Kubat yakışırdı. Denizlerden öneriler içinse Tüyap Palas’ın genel müdürü yelkenci Birkan Çetiner’in kapısını çaldık.
Türkiye’den konserler; dünyadan renkli festivaller…
Kapaktakiler Burger ve sandviçler / Bodrum / Akdeniz Adaları / Monako / Litvanya / 48 saatte Sao Paulo, Batum, Valencia Ajanda Türkiye’de festivaller, konserler; Avrupa ve Asya’da festivaller Gezi haberleri Altı…
Homeros boşuna “ebedi mavilikler ülkesi” dememiş Bodrum için. Maviyle kutsanmış, beyazla süslenmiş yarımadanın sahilleri ve hareketli gece hayatı kadar yerel lezzetleri de insanın aklını başından alıyor.
12 Haziran’da Arena de Sao Paulo stadında Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanacak maçla, 2014 FIFA Dünya Kupası’nın açılış kurdelesi kesilmiş olacak ve onu takip eden bir ay boyunca gözler Brezilya’da, başta da…
Yaz aylarında Litvanya tepeleri, tatlı borş çorbası), kır peynirleri ve balla canlanıyor. Başkent Vilnius’tan küçük kasabalara, göl ve dağlarla kaplı ülkenin her köşesi, meraklı bir gastronomu tatmin edecek kültürlere ve mutfağa ev sahipliği…
Deniz kokan rüzgârların kutsadığı bir yarımada Urla. Bildiğimiz Ege’den biraz başka: İki bin yıllık tarihini, güzelim köylerini, pazarları, bağları, ağırbaşlı insanlarını bırakmak istemeyeceksiniz. Direksiyonu Urla’ya kırın ve haftasonunuzu uzatmaya bakın!
Gardırobunuzu yenileyin, son model güneş gözlüklerinizi takın ve soluğu Monako’da alın. Sosyetenin ve dünyaca ünlü yıldızların Akdeniz’deki favori adresi olan Prenslik, dar alanda muazzam eğlence vadediyor…
Fransız yazar Victor Hugo’nu bir prensese benzettiği İzmir’de antik kalıntılar arasında mitolojinin en güzel söylencelerini takip etmek, geleneksel ot yemeklerinin yanı sıra Ege’nin dillere destan deniz ürünlerini tatmak ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapan koylarında yazın…
Akdeniz’in davetkâr sularında birbirinden güzel adalar yükseliyor. Peki, ama hangisine gitmeli? Profesyonel seyahat yazarları sizin için en sevdikleri Akdeniz adalarını kaleme aldı.
Dik yamaçlara oturmuş pastel tonlardaki neo-klasik binaların turkuaz sularla bütünleştiği Simi adası, doğa ve tarihle iç içe, huzurlu bir tatil vadediyor.
Klasik, yaratıcı, çeşitli… Amerikalıların gündelik hayatının bir parçası olan sandviç ve burgerler, köklü mutfak kültürüne sahip Avrupa ve Asyalı şefleri bile kıskandırıyor. İki harika ekmek dilimini kapın, etler, soslar, turşu ve taze sebzelerle…
Antica Locanda’nın şefi Gian Carlo Talerico, bu ay uğruna savaş verilen ekmeğin inceliklerini paylaşıyor…
Duble Meze Bar’da mezeye doyun; İstanbul’un köklü vejetaryen restoranları Parsifal, Zencefil, Helvetia; Barselona’da Roca Kardeşlerden bir adres Roca Moo ve Picadilly Circus’tan bir İngiliz klasiği Criterion…
Karaköy’den Emirgan’a İstanbul’un dört bir yanından yeni restoran haberleri…
Sadece lezzet değil ürün ve ambalaj tasarımlarıyla da insanı yoldan çıkaran ikonik Fransız markası Fauchon, Eksen Group ortaklığında Türkiye pazarına ışıltılı bir giriş yaptı.
İstanbul’un Boğaz ve Beyoğlu’nda manzaralı lezzet durakları, coğrafi işaret üzerine çalışmalar, Alaçatı’da festival…
Fransa, Umman, İspanya, ABD ve İstanbul’da yeni açılanlar…
Altı adımda Stockholm, küçük ve butik otel rehberleri, Amerika, Sagalassos ve Toskana…
Türkiye’deki konserlerin gelirleri Soma yararına toplanıyor; belgesel filmler ve yerel festivaller dünyayla hemhâl olma fırsatı tanıyor.
Aramızda Kalsın dizisinin maharetli şefi Civan rolündeki Caner Cindoruk, mütevazı karakteriyle gönül çalıyor. Turizmci Deniz Anapa, sektörün incelikleri kadar gezgin ruhunu da iyi biliyor.