Ayın konuğu

Bu yıl 40’ıncı yaşını kutlayan Avis’in genel müdür yardımcısı İnan Ekici’yle sektörün dinamiklerini konuştuk…  

FOOD AND TRAVEL AĞUSTOS SAYISI BAYİLERDE!!!

   Antre Lavanta kokulu Provence Gezi haberleri Kekova’da kano, vahşi Güney Amerika, Kaş’ta rekor peşinde koşan paletsiz dalışçı Derya Can’la söyleşi Oteller Karaburun, Çeşme,  Paris ve Beijing’den en yeni haberler  Haber…

48 SAAT SARAYBOSNA, PİRAN, SOFYA

Saraybosna’da  savaşın izleri hâlâ duruyor. Ama kent artık bununla anılmak istemiyor. Avrupa’nın Kudüs’ü yakıştırmasını hak edercesine yüzyıllar boyunca üç büyük dinin kardeşçe yaşadığı, Osmanlı mimarisinin bittiği yerde Hapsburg Hanedanı yapılarının…

Zümrüt ada Midilli

İki bin yıllık görkemli bir tarih, yeşilin her tonuyla çevrelenmiş uzun sahiller, geleneklerine bağlı muazzam bir gastronomi kültürü.  Elimizi uzatsak dokunabileceğimiz kadar yakın olan Midilli, aile yadigârı bir mücevher misali…

Mavi Yolculuk

Bir yıldız gibi seyahat edin FRANSIZ RİVİERASI’NDA ÖZEL YATLA SEYAHAT Akdeniz’de denize açılmanın en lüks yollarından biri, özel yat- larla seyahat  etmek.  Belki Rus işadamı Roman Abramovich’inki kadar büyük bir…

Danimarka atağı

Danimarka’nın dört bir tarafına yayılmış küçük restoranlar, çiftlikler ve butik üreticiler sükûnet içinde keşfedilmeyi bekliyor.  Danimarka bir kara ülkesi değil. Küçük bir parçası Avrupa ana- karasına bağlı, bulmacaya  benzeyen  adalardan…

Rize – Bulut ülkesi

Üzerinde pamuktan bulutlar dolaşan yemyeşil yaylalar, göğe yükselen kocaman ağaçlar, derelerden akan suyun patikalar boyu eşlik eden  sesi… Cennet parçası Rize’de içinize dolan taze nefesi sıkıca tutun, bırakmayın. Şehirlilere zaman  hükmeder;…

İSPANYA – HİSSET VE KEŞFET

İspanya’nın keşifedsilmesyi beekleyetn ruhanvi bölgeesi Galiçyka, sadece dünyanın dört bir yanından akan hac yolcularının değil envaiçeşit deniz mahsulünün en tazesini yemek isteyen gastronomi meraklılarının da ilgisini çekiyor. Gecenin karanlığında Coruna’nın neredeyse  tüm sokaklarını iş- gal etmiş…

Domates

Kırmızı, pembe,  yeşil ya da sarı. Minik,  iri, oval ya da yamuk yumuk. Domatesi, şekli ve rengine bakmaksızın seviyoruz. Mevsiminde tüketim, bu çok yönlü  leziz  meyvenin en önemli koşulu. Mükemmel aroması…

#seyahat

Tatil arzumuzun iyice tavan  yaptığı ağustos ayında  Instagram hesaplarında, blog’larında ya da diğer mecralardaki seyahat temalı paylaşımlarından gözlerimizi alamadığımız sosyal medya fenomenlerine biraz daha sokulduk. Kiminden bavul sırlarını, kiminden  fotoğraf  için…

Mutfak sırları

Klemantin  Açık Mutfak  Fırın & Pasta Evi’nin sahibi ve şefi Deniz Orhun tarih sayfalarının ve kültürümüzün ayrılmaz parçası şerbetleri anlatıyor. Osmanlı-Türk mutfağının çeşitli çiçek, meyve,  tohum,  kök ve  kabuklardan, şeker  katılarak…

HATAY – Akdeniz’in lezzet simyası

Uluslararası  Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri’ne çok az kaldı. 600 çeşit yemekle sıradışı bir mutfak kültürünü sırtlayan Hatay, 3-6 Eylül’de dünyaca ünlü şefleri, gurmeleri ağırlayacak, çeşitli gastronomi etkinliklerine evsahipliği yapacak. Hatay hummalı…

NEREDE NE YENİR – RESTORANLAR

Ayvalık’tan Datça’ya tatil desotinasyonlarında, Roma ve Salzburg’dan restoranlar… Jinan Club Ayvalık Güzelim kumsallara, şifa veren serin rüzgârlara sahip Ayvalık, Bodrum   ve Çeşme  çılgınlığı arasında biraz geri planda kaldı. Cunda birkaç yıldır hareketli ancak…

MIxo Terrace, Beyoğlu

İstanbul, yaz aylarında kesinlikle terasların şehri. Manzara şehrin pek çok farklı noktasından bir başka  güzel oluyor. Nedense teras konusunda birkaç bildik alternatifin dışına pek çıkamıyorduk ki Martı İstanbul Otel’in çatı…

Foryu, alaçatı

Alaçatı’nın en etkileyici yapılarından birinde konumlanan  iddialı otel Alavya’nın yeni restoranı Foryu açıldı. Menü çalışması İstanbul’daki Duble Meze Bar’dan tanıdığımız Arto Ankaralıyan tarafından yapılan mekân, tapas  bar konseptinde. Yaratıcı mezelerin…

Boaz cafe & BrasserIe Tarabya

Tarabya’da deniz manzarasına hakim  huzurlu bir mekân arıyorsanız Boaz tam size göre.  Kafe ve brasserie konseptinde sunumları lezzetli  ve doyurucu seçeneklerle dolu. Kahvaltıları  özellikle tercih ediliyor. Sabah yürüyüşleri sonrasında yada yorgun bir…

Any İstanbul, Arnavutköy

Arnavutköy’de yüksek tavanlı tarihî bir binada açılan Any İstanbul, ‘corner pub’ konseptinde. Mekânın ev hissini yaşatan rahat ve konforlu dekorasyonu, sahipleri Oytun Yazdıç, Hülya Yazdıç ve No:3 Design tarafından tasarlanmış….

Büyük şefler DiyarBakır’da!

İlk açıldığı  2007 yılından bu yana hızla büyüyen Big Chefs, kurucusu Gamze Cizreli’nin memleketi Diyarbakır’da açtığı yeni mekânla şube  sayısını 23’e çıkardı. Restoran zinciri sağladığı 100 kişilik istihdamın yanı sıra bölgeye…

Zuma’nın yeni evi

İstanbul’un en beğenilen Japon restoranlarından Zuma, bu yaz kalıcı olarak D-Hotel Maris’te hizmet vermeye karar verdi. Datça Yarımadası’nda 200 lüks oda ve süitle hizmet veren büyük kompleksin minimal çizgileri, geleneksel Japon…

MaD zaManı!

Kopenhag’ın sadece ünü  dünyaya yayılan Noma’sını biliyorsanız, 23-24  Ağustos tarihleri için hemen biletinizi ayırtın. 2011’den bu yana önemli sempozyumlara ev sahipliği yapan yeme-içme etkinliği MAD, bu yıl dördüncü kez  yemek tutkunlarını…

VEDAT MİLOR “Mutfağın değil, malzemenin peşindeyim”

Farklı üslubu ve yaklaşımı, yazıları ve televizyon programıyla son yıllarda gastronomiye olan ilginin beslenmesine katkısı olan isimlerden biri Vedat Milor. Son kitabı İstanbul 100 Lokanta’nın yayımlanmasının ardından buluştuk, gastronomi turizminden sofrasında ne…

KUZEY EGE RÜYASI

Hayal edin… Haliç’ten deniz uçağına biniyorsunuz. Bir saatte  kendinizi Cunda Adası’nın üzerinde buluyorsunuz. Uçağınız nefis bir koya iniyor. Şık otelinizde harika yemek ve birinci sınıf bir hizmet sizi bekliyor. Bu hayali…

Paris’te yeni buluşma noktası

Paris’in iş dünyasının kalbinin attığı modern La Défense ile merkezî Palais des Congrès  Porte Maillot arasındaki Neuilly-sur-Seine mahallesinde yer alan Mövenpick Hotel Paris Neuilly, grubun Fransa’daki ilk temsilci. Paris’i sadece romantizmin…