Yerel, mevsimsel, adil ve lezzetli

Yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı Aydan Üstkanat, Remzi Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı Mevsiminde Yemek’le, mevsimsel ve yerel tüketimin önemi kadar, fazla üretim ve israfın yanlışlığına da dikkat çekiyor. Laboratuvar çıkışlı tohumlar ve…

Yemek haberleri

Gerçek yemeğin peşinde Yeni sezonda art arda iddialı restoranlar açan oteller arasına The Ritz-Carlton İstanbul da katıldı. Ana restoranını yenileyerek Atelier Real Food adıyla yeniden açan otelin ‘doğadan masaya’ konsepti dikkat çekiyor….

KIZILDENIZ’de yazı uzatın…

Alt1n sarısı kumsallara uzanmak, kristal mavisi sularda kulaç atmak  için önümüzdeki yazı beklemeyin.  M1s1r’1n K1z1ldeniz k1y1s1ndaki iki dalış cenneti Şarm El-Şeyh ve Hurgada’da incecik kumlu plajlar, göz alıcı bir deniz…

Seyyahın yüreğinde keşif ateşi

Sedventure’ın danışmanı ve vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha Derbent’in foto safari dünyasına dair anlattıkları zihinlerimizdeki sınırları kaldırıyor. Seyahat, fotoğraf ve keşfetmenin ateşi yüreğimizde, ünlü fotoğrafçı ve gezginin peşine düşüyoruz. Foto safariyi…

Bir bilene sorduk

İki renkli dünya insanı, oyuncu Serra Yılmaz ve turizmci Cem Polatoğlu’ndan hayatın küçük keyifli anlarına dair öğrenecek çok şey var.

Akdeniz’de güneşle son dans

Sonbaharın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde güneşle buluşmak için gözlerinizi boşuna tropikal diyarlara dikmeyin. İstanbul’a 1,5 saatlik uçuş mesafesindeki Akdeniz adası Kıbrıs’ın kuzey yıldızı Girne’de, beş yıldızlı bir otelde hem güneş,…

OTELLER

Karadağ’ın göz alıcı sahil şeridi, yeni Monte Carlo unvanlı Tivat’taki Porto Montenegro’yla hızla gelişmeye devam ediyor. Henüz marinada gidilecek bir casino yok. Ama Regent Porto Montenegro’nun açılmasıyla birlikte lüks çıtası biraz…

Ana tanrıçanın kenti Metropolis

İzmir’in Torbalı ilçesinin beş kilometre güneybatısında yükselen Metropolis antik kenti için coğrafyacı Strabon tarihe ‘şaraplarıyla ünlü’ diye not düşmüş. Adı ‘ana tanrıça kenti’ anlamına gelen antik kentte ayakta kalan en…

Divan İstanbul’da lezzete yolculuk

Divan İstanbul, bünyesindeki yeme-içme noktalarıyla konuklarını farklı tat ve keyif yolculuklarına çıkarıyor. İstanbul’un klasiklerinden Divan İstanbul, başta ünlü lezzet markası Divan Lokanta, Uzakdoğu mutfağı sunan restoranı Maromi ve sofistike Divan…

GEZİ HABERLERİ

Gezi haberleri Alaçatı’da detoks, yeni trend: araç paylaşım ağı,  İzmir Torbalı’da yükselen değer: Metropolis

FOOD AND TRAVEL TÜRKİYE EYLÜL SAYISI BAYİLERDE!!!

Bayram tatili dosyası / Tokat / Girit / Antik kentler / Sagalassos, Nemrut, Göbeklitepe / 48 saatte Floransa, Paris, Porto ANTRE Gezi haberleri Altı durakta Melbourne, subwinging çılgınlığı, Okavango Deltası, Fransa’da bisiklet turu, Hisarönü  Körfezi’nde yat…

Göbeklitepe – Medeniyetin ilk izleri

İnsanlık tarihinin bilinen en eski tapınağı… İnancın doğduğu yer… Bu yaz kaybettiğimiz değerli Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt’in emek emekortaya çıkardığı, günümüzden 12 bin yıl önce inşa edilmiş Göbeklitepe, insanlık tarihi…

Sagalassos

UNESCO Dünya Mirası listesi adaylarından Sagalassos antik kentinin yeniden doğuşuna tanıklık edin…

Restoran haberleri

Dondurmacısından şef restoranına, kafesinden Uzakdoğu mutfağına, İstanbul’un yeni mekânları…

Yemek haberleri

Karadeniz’de doğal hayvancılık, yabanmersinin mucizeleri, Alaçatı’da sakin bir kahvaltı mekânı, Gelibolu Yarımadası’nda lezzet durağı..

Oteller

Gaziantep, Malatya, Kaliforniya ve Londra’da yeni açılanlar…

Gezi haberleri

Altı durakta Melbourne, subwinging çılgınlığı, Okavango Deltası, Fransa’da bisiklet turu, Hisarönü Körfezi’nde yat festivali…

Nemrut

Kommagene Krallığı’nın devasa, heybetli, korkusuz ve kadim tanıklarının anlatacağı hikâyelere kulak verin…

Uzak diyarlar

Şili’den Hindistan’a, Meksika’dan Fas’a, insanlığın geçmişini keşfetmek için seyahat rotanızı antik kalıntıların yer aldığı coğrafyalara çevirin…

Minos mirası

Mitoloji ve kültürlerle yoğrulmuş Girit adasının tarihi kadar doğal ürünleri ve mutfak mirası da konuşmalı…

Mutfağın bilgesi Tokat

Yemyeşil bağların, bereketli bostanların, tarihî konakların ve alimlerin şehri Tokat’ın yaratıcı mutfağını keşfedin…  

Bayram Tatili dosyası

Güneydoğu Asya’dan Avrupa’nın göbeğine, farklı destinasyonlarda ödediğinizin hakkını veren turlar…

Mutfak sırları

Klemantin’in sahibi ve şefi Deniz Orhun, ev konserveciliğini anlatıyor…