BENGODİ İLE ASMADAN’IN BÜYÜLÜ BAĞLARINDA BAĞ BOZUMU BAŞLADI
Bengodi Boutiqe Hotel misafirlerine özel olarak sunduğu “Bağ bozumu “ programı ile eylül ve ekim aylarında Asmadan bağlarında özel bir deneyim yaşatıyor.
Rönesans’ın habercisi olarak görülen “Decameron”un yazarı Giovanni Boccacio’nun, çığır açan kitabında yer alan “Hayal ülkesi Bengodi”den adını alan Bengodi Boutique Hotel, Türkiye’de Önoturizm’in yani Türkçe’de “Bağ rotası” diye adlandıracağımız bu turizmin önemli noktalarından birisi oldu. Trakya bölgesinde Asmadan’ın Çanakkale Eceabat’taki Kayalıtepe Bağları yakınında adı gibi büyülü bir mekana ev sahipliği yapan Bengodi Boutique Hotel 8 eylül- 29 ekim tarihleri arasında konaklayan müşterilerine özel bir bağ bozumu deneyim yaşatıyor. Murat Yankı’nın rehberliğinde; Neolitik çağlardan günümüze üzümün ve asmanın tarihsel yolculuğu ile başlayan ilk gün Asmadan Şaraphanesi’ndeki graviti metodu ile şarapların bağlardan şişeye olan serüveninin anlatımı ve şarap, peynir tadımı ile bitiyor.
İkinci gün Asmadan Kayalıtepe Bağları’nda çay ve mini kahvaltı ile devam eden etkinlik, Asmadan Kayalıtepe Bağları’nda üzüm toplama , bağ bozumu deneyimi ile beraber yine Murat Yankı eşliğinde Trakya Bağ Rotası ve Eceabat teruar özelliklerinin anlatımının ardından Bengodi bahçede köpüklü şarap ve brunch ile son buluyor.
Geleneksel rustik tarzın ögeleri ile tasarlanmış doğal taş kaplamalı binası ve asmalı avlu etrafındaki 20 odalı konaklama tesisi ve restoranı bulunan Bengodi Boutique Hotel misafirlerine kendini iyi hissettirecek bir konaklama sunarken, iyi yemek ve iyi şarap deneyimini Asmadan Bağcılık Tarihi Müzesi gezisi ile tamamlıyor.
1 . GÜN
Hoş geldin Kokteyli
16:00-17:00
Asmadan Bağcılık Tarihi Müzesi: Neolitik çağlardan günümüze üzümün ve asmanın tarihsel yolculuğu
17:00-17:30
Asmadan Şarap Üretim Tesisi : Gravitiy metodu ile kendi üretimimiz olan şarapların bağdan şişeye yolculuğunun anlatımı ve mahzen turu
18:00-18:30
Şarap Tadımı : Bengodi avluda kendi üretimimiz olan Asmadan şarap ve Casari Peynir tadımı
(*Tüm etkinlikler Murat Yankı rehberliğinde yapılacaktır)
2. GÜN
07:00 Bengodi’de güne başlangıç kahvesi
07:30 Özel shuttle servisimiz ile Bengodi’den Asmadan Kayalıtepe Bağları’mıza yolculuk
08:00 Asmadan Kayalıtepe Bağları’mızda çay ve mini kahvaltı
08:30 Bağlarımızda üzüm toplama , bağ bozumu deneyimi ile beraber Murat Yankı rehberliğinde Trakya Bağ Rotası ve Eceabat terruar özelliklerinin anlatımı
10:00 Bengodi bahçede köpüklü şarap ve brunch
Detaylı bilgi ve rezervasyon:
0286 814 12 33
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek