Kahve Tutkunlarına Özel Rehber: Kahve Sözlüğü ile Eşsiz Bir Keşfe Çıkın
Maxwell Colonna-Dashwood’un kaleme aldığı Kahve Sözlüğü, kahve severlerin vazgeçilmez bir başucu kitabı olmaya aday. Çekirdeklerin yetiştirilmesinden kavurma tekniklerine, demleme yöntemlerinden tadım ipuçlarına kadar her bir aşamanın sade ve akıcı bir dille anlatıldığı bu kapsamlı eser, Korkmaz sponsorluğunda The Kitap Yayınları etiketiyle okuyucularla buluşuyor.
Kahve Tutkunuzun Derinliklerine İnmek İster misiniz? Üç kez İngiltere Barista Şampiyonu olan ve dünya çapında sayısız kez finale çıkarak adını kahve dünyasına altın harflerle yazdıran Maxwell Colonna-Dashwood, sizi eşsiz bir kahve keşfine davet ediyor. Kahve Sözlüğü, kahveye dair her yönüyle sizi tanıştıran bir rehber olmanın ötesinde, her fincanda hissettiğiniz zengin lezzetlerin ardındaki gizemi çözmenizi sağlıyor. Korkmaz’ın katkılarıyla yayınlanan bu eser, kahveye olan tutkunuzu yeni bir boyuta taşımayı vadediyor.
Kahve Sözlüğü, kahvenin menşe ülkelerinden çekirdek çeşitlerine, yetiştirme ve hasat yöntemlerinden kavurma tekniklerine kadar her aşamayı adım adım açıklıyor. Öğütme, demleme ve tadım notalarından farklı kahve bazlı içeceklerin yapımına kadar her detay, kahve meraklılarının kolayca anlayabileceği sade ve akıcı bir dille ele alınıyor. Korkmaz sponsorluğunda okuyucuyla buluşan bu eşsiz rehber, çizim ve fotoğraflarla desteklenerek kahveye dair karmaşık terimleri ve ekipmanları anlaşılır hale getiriyor. Evde profesyonel bir barista gibi kahve hazırlamak artık mümkün!
248 sayfadan oluşan bu kapsamlı eser, sadece bir bilgi kaynağı değil, aynı zamanda kahve
dünyasını derinlemesine keşfetmek isteyenler için vazgeçilmez bir başucu kitabı. Maxwell
Colonna-Dashwood’un bilgi dolu anlatımı ve Korkmaz sponsorluğu sayesinde, Kahve Sözlüğü
kahve severlerin kütüphanelerindeki yerini almaya hazır!
Yazar Hakkında:
Maxwell Colonna-Dashwood, İngiltere Barista Şampiyonası’nı üç kez kazanmış ve Dünya Barista Şampiyonası’nda finale kadar yükselmiş ödüllü bir baristadır. Aynı zamanda, kavurma tesisi ve kahve dükkânı da dâhil olmak üzere bağımsız bir kahve şirketinin ortağıdır. Kahve bilimi ve sanatı üzerine derinlemesine bir bilgiye sahip olan Maxwell, dünya çapında kahveyle ilgili sayısız keşfe çıkmıştır. 2015 yılında, Massachusetts Institute of Technology (MIT) profesörü Dr. Christopher H. Hendon ile birlikte Water for Coffee adlı ilk kitabını yazmış, bu kitapta su ve kahve arasındaki kimyasal etkileşimleri ve bunların daha kaliteli bir kahve fincanı yaratmadaki rolünü incelemiştir. Maxwell, kahveyle ilgili her ayrıntıyı keşfetmek için kimyadan psikolojiye kadar farklı disiplinlerdeki uzmanlarla iş birliği yapmayı büyük bir heyecanla sürdürmektedir. Kahve Sözlüğü, biriktirdiği geniş bilgi birikiminin damıtılmış hali olup, genel okur için yazdığı ilk kitaptır.
Çevirmen Hakkında:
Şafak Tahmaz, İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Çevirmenlik, editörlük ve telif hakları alanlarında çalışan Tahmaz, aynı zamanda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine de eğitim görmektedir. Türkçeye kazandırdığı yazarlar arasında Renata Salecl, Ivan Vladislavic, Susan Abulhawa ve Azareen Van der Vliet Oloomi gibi önemli isimler bulunmaktadır.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek