0

TURYİD’İN YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU: KURULUN BAŞKANLIĞI YENİDEN KAYA DEMİRER’E EMANET

TURYİD’in 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı 13 Ocak Pazartesi günü Sunset Grill & Bar’da yapıldı. Kaya Demirer’in bir kez daha TURYİD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiği Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçilen isimler de belirlendi. Yaprak Baltacı (Morini, Clove, Epoca), Ebru Koralı (Ful Bistro), Onur Tahincioğlu (Grill Prime), Yücel Özalp (Desert Group), Volkan Akkaş  (Akkomarka Restoran Topluluğu), Nuri Develi (Develi) Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildi. Sektörün önemli isimlerinin yer aldığı TURYİD yeni dönemde de Türkiye gastronomisinin sürdürülebilirlik ekosistemi içinde büyümesi adına çalışmaya devam edecek.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), sektörün önde gelen isimlerini Sunset Grill & Bar’da düzenlenen 14. Olağan Genel Kurulu’nda bir araya getirdi. Genel Kurul’da Kaya Demirer, yedinci kez Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve üyeleri de belirlendi.  

TURYİD 14. Olağan Genel Kurul toplantısında, turizmin önde gelen yeme-içme-eğlence sektörünün yatırımcıları, gastronomi tesisi işletmecileri ve tedarikçilerinden oluşan üyeler, görev süreleri sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer kurulların üyeleri oy birliği ile ibra edildi. Kurulda yeni dönem için dernek organlarının seçimi de gerçekleştirildi. Bu dönem faaliyetlerinde aktif çalışacak komitelerin başında Başkan Yardımcılarının yer alması yönünde karar alındı. 7 adet başlık altında çalışmalarını yürütecek olan söz konusu komiteler ve sorumlu olan komite başkanları şu şekilde belirlendi; Kamu İlişkileri, Hukuk ve Mevzuat Komitesi / Kaya Demirer, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komitesi / Yaprak Baltacı, Zirve ve Yurtiçi-Yurtdışı Etkinlikler / Ebru Koralı, Üye İletişim ve Geliştirme Komitesi / Nuri Develi, Gelir Getirici Faaliyetler Komitesi / Yücel Özalp, Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi / Volkan Akkaş, İnsan Kaynakları ve Eğitim Komitesi / Onur Tahincioğlu.

Yeni dönemde sektörün genç isimlerine de Yönetim Kurulu’nda yer vermek amacıyla, geçtiğimiz dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ayhan Çarıkçılar( midpoint) ve Gamze Cizreli( bigchefs) danışman olarak TURYİD’in bir üst kurulu olan Yüksek İstişare Kurulu’na katıldı. Eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Barış Tansever ise Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’na devam edecek.

TURYİD kurulduğu 2003 yılından itibaren hızlı gelişen gastronomi dünyasında, yeme-içme ve eğlence sektörünün bir deneyim endüstrisine dönüşmesi için çaba harcadı. Bu konuda tüm paydaşlarının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik birçok etkinlik ve projeyi hayata geçirdi. Sektöre insan kaynakları kazandırılmasına yönelik eğitim ve sertifika programları, festivaller ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan TURYİD, dünyada ilk kez gastronomi ve ekonomiyi bir araya getirerek, 4 kez düzenlediği ‘GastroEkonomi Zirvesi’ ile sektörde yeni okumalar yapılmasına yönelik zemin sağladı.

TURYİD önümüzdeki 2025-2026-2027 döneminde de düzenleyeceği GastroEkonomi Zirvesi’ne ek olarak, ‘İyileştirici Turizm’, ‘Mavi Ekonomi’, ‘Uluslararası İş Ortaklıkları’, ‘Sürdürülebilir Gastronomi’ gibi başlıklar altında yeni projeleri gündemine aldı.

Yeni dönemin başlangıcı olan Genel Kurul sonrasında TURYİD’in yeni yönetimi, gastronomi dünyasının önemli isimleriyle de bir araya geldi. TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı olarak 7. dönemine başlayacak olan Kaya Demirer seçimin ardından şunları söyledi:

2003 yılında 37 kurucu üyenin bir araya gelmesi ile hayata geçen TURYİD, bugün yurt içinde 3150, yurt dışında 250’nin üzerinde işletme büyüklüğüne ve 6 milyar doları aşan cirosu ile sektöründe %26’lık bölümü temsil eden güce ulaştı. Bu rakamlar sektörün gelişmesine yönelik olarak yapacaklarımıza dair hepimize sorumluluk yüklüyor. Geçmişte olduğu gibi, yoğun ve konsantre vaziyette çalışmaya devam edeceğiz. Aramıza katılan yeni ve genç kuşak Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile sektörümüzün yarınlara taşınması, gastronomi sektörünün hak ettiği potansiyele ve itibara ulaşması için çabalarımıza ara vermeden devam edeceğiz”.

2025 – 2026 – 2027 YK LİSTESİ

YÖNETİM KURULU
KAYA DEMİRERFRANKIE İSTANBULBAŞKAN
ONUR TAHİNCİOĞLUGRİLL PRIMEBAŞKAN YARDIMCISI
EBRU KORALIFUL. BistroBAŞKAN YARDIMCISI
YAPRAK BALTACIMORİNİ RESTORANBAŞKAN YARDIMCISI
YÜCEL ÖZALPDESERT GROUPBAŞKAN YARDIMCISI
NURİ DEVELİDEVELİBAŞKAN YARDIMCISI
VOLKAN AKKAŞAKKOMARKA RESTORAN TOPLULUĞUBAŞKAN YARDIMCISI
HASAN YEŞİLYURTBİGCHEFSSAYMAN
ÇETİN KOLUKISAOĞLUD.REAMASİL ÜYE
OSMAN SEZENEROD URLAASİL ÜYE
UMUT ÖZKANCADOĞUŞ HOSPITALITYASİL ÜYE
RAZIK BÜYÜKGAZELKONAK RESTAURANTASİL ÜYE
VOLKAN MUMCUTAVUK DÜNYASIASİL ÜYE
BÜLENT POLATBAY DÖNERASİL ÜYE
TAYYAR ZAİMOĞLUONBAŞILAR KEBAPASİL ÜYE
ALİ KEMAL BAKDİVANASİL ÜYE
MURAT KOLBAŞIARZUMASİL ÜYE
DOĞA ERZİDANONEASİL ÜYE
ALİ RIZA YILMAZPARKFORAASİL ÜYE
ÖZLEM ÖZKANBİSTRO 33ASİL ÜYE
GÖKMEN SÖZENSÖZEN ORGANİZASYON VE YAYINCILIKASİL ÜYE
UTKAN GÜLAÇTISWISSOTEL THE BOSPHORUSASİL ÜYE
AHMET URASTHE GALLIARD RESTAURANTASİL ÜYE
ERİM LEBLEBİCİOĞLUNEOLOKALASİL ÜYE
NAZIM TOKUZMİNOAASİL ÜYE
EKİN ŞENCASA LAVANDAASİL ÜYE
EMRE HÜCÜMENOĞLUMİDPOİNTASİL ÜYE
ALPER YÜCEERVAKKO GROUPASİL ÜYE
ŞEHNAZ GÖKASLANCOCA COLAASİL ÜYE
MELDA TUNABTA FOOD & SERVICESASİL ÜYE
ROUZBEN GERGERİZİBA CATERINGASİL ÜYE
MEHMET CAN UZUNYAZZ COLLECTIVEASİL ÜYE
EDA TONTUCATAMARAN RESORT HOTELASİL ÜYE
NİSO ADATOŞANS RESTAURANTASİL ÜYE
UĞUR TALAYHANROTANA  GROUPASİL ÜYE
TEOMAN ÖZERDENAKSA HOSPITALITYASİL ÜYE
BURAK BEŞERMOMOASİL ÜYE
SİNEM ÖZLERSERAF RESTAURANTYEDEK ÜYE
ZEYNEP DURSUNBEBEK BALIKÇIYEDEK ÜYE
LÜTFÜ SAPMAZPORTAXEYEDEK ÜYE
GÖRKEM GİRAVTERE İSTANBULYEDEK ÜYE
FARUK ÜGÜMÜHÜNKARYEDEK ÜYE
↑ Back to top