TURYİD’İN YENİ YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU: KURULUN BAŞKANLIĞI YENİDEN KAYA DEMİRER’E EMANET
TURYİD’in 14. Olağan Genel Kurul Toplantısı 13 Ocak Pazartesi günü Sunset Grill & Bar’da yapıldı. Kaya Demirer’in bir kez daha TURYİD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiği Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine seçilen isimler de belirlendi. Yaprak Baltacı (Morini, Clove, Epoca), Ebru Koralı (Ful Bistro), Onur Tahincioğlu (Grill Prime), Yücel Özalp (Desert Group), Volkan Akkaş (Akkomarka Restoran Topluluğu), Nuri Develi (Develi) Başkan Yardımcılığı görevlerine getirildi. Sektörün önemli isimlerinin yer aldığı TURYİD yeni dönemde de Türkiye gastronomisinin sürdürülebilirlik ekosistemi içinde büyümesi adına çalışmaya devam edecek.
Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), sektörün önde gelen isimlerini Sunset Grill & Bar’da düzenlenen 14. Olağan Genel Kurulu’nda bir araya getirdi. Genel Kurul’da Kaya Demirer, yedinci kez Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları ve üyeleri de belirlendi.
TURYİD 14. Olağan Genel Kurul toplantısında, turizmin önde gelen yeme-içme-eğlence sektörünün yatırımcıları, gastronomi tesisi işletmecileri ve tedarikçilerinden oluşan üyeler, görev süreleri sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer kurulların üyeleri oy birliği ile ibra edildi. Kurulda yeni dönem için dernek organlarının seçimi de gerçekleştirildi. Bu dönem faaliyetlerinde aktif çalışacak komitelerin başında Başkan Yardımcılarının yer alması yönünde karar alındı. 7 adet başlık altında çalışmalarını yürütecek olan söz konusu komiteler ve sorumlu olan komite başkanları şu şekilde belirlendi; Kamu İlişkileri, Hukuk ve Mevzuat Komitesi / Kaya Demirer, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Komitesi / Yaprak Baltacı, Zirve ve Yurtiçi-Yurtdışı Etkinlikler / Ebru Koralı, Üye İletişim ve Geliştirme Komitesi / Nuri Develi, Gelir Getirici Faaliyetler Komitesi / Yücel Özalp, Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi / Volkan Akkaş, İnsan Kaynakları ve Eğitim Komitesi / Onur Tahincioğlu.
Yeni dönemde sektörün genç isimlerine de Yönetim Kurulu’nda yer vermek amacıyla, geçtiğimiz dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ayhan Çarıkçılar( midpoint) ve Gamze Cizreli( bigchefs) danışman olarak TURYİD’in bir üst kurulu olan Yüksek İstişare Kurulu’na katıldı. Eski Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Barış Tansever ise Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı’na devam edecek.
TURYİD kurulduğu 2003 yılından itibaren hızlı gelişen gastronomi dünyasında, yeme-içme ve eğlence sektörünün bir deneyim endüstrisine dönüşmesi için çaba harcadı. Bu konuda tüm paydaşlarının bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik birçok etkinlik ve projeyi hayata geçirdi. Sektöre insan kaynakları kazandırılmasına yönelik eğitim ve sertifika programları, festivaller ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan TURYİD, dünyada ilk kez gastronomi ve ekonomiyi bir araya getirerek, 4 kez düzenlediği ‘GastroEkonomi Zirvesi’ ile sektörde yeni okumalar yapılmasına yönelik zemin sağladı.
TURYİD önümüzdeki 2025-2026-2027 döneminde de düzenleyeceği GastroEkonomi Zirvesi’ne ek olarak, ‘İyileştirici Turizm’, ‘Mavi Ekonomi’, ‘Uluslararası İş Ortaklıkları’, ‘Sürdürülebilir Gastronomi’ gibi başlıklar altında yeni projeleri gündemine aldı.
Yeni dönemin başlangıcı olan Genel Kurul sonrasında TURYİD’in yeni yönetimi, gastronomi dünyasının önemli isimleriyle de bir araya geldi. TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı olarak 7. dönemine başlayacak olan Kaya Demirer seçimin ardından şunları söyledi:
“2003 yılında 37 kurucu üyenin bir araya gelmesi ile hayata geçen TURYİD, bugün yurt içinde 3150, yurt dışında 250’nin üzerinde işletme büyüklüğüne ve 6 milyar doları aşan cirosu ile sektöründe %26’lık bölümü temsil eden güce ulaştı. Bu rakamlar sektörün gelişmesine yönelik olarak yapacaklarımıza dair hepimize sorumluluk yüklüyor. Geçmişte olduğu gibi, yoğun ve konsantre vaziyette çalışmaya devam edeceğiz. Aramıza katılan yeni ve genç kuşak Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile sektörümüzün yarınlara taşınması, gastronomi sektörünün hak ettiği potansiyele ve itibara ulaşması için çabalarımıza ara vermeden devam edeceğiz”.
2025 – 2026 – 2027 YK LİSTESİ
YÖNETİM KURULU | ||
KAYA DEMİRER | FRANKIE İSTANBUL | BAŞKAN |
ONUR TAHİNCİOĞLU | GRİLL PRIME | BAŞKAN YARDIMCISI |
EBRU KORALI | FUL. Bistro | BAŞKAN YARDIMCISI |
YAPRAK BALTACI | MORİNİ RESTORAN | BAŞKAN YARDIMCISI |
YÜCEL ÖZALP | DESERT GROUP | BAŞKAN YARDIMCISI |
NURİ DEVELİ | DEVELİ | BAŞKAN YARDIMCISI |
VOLKAN AKKAŞ | AKKOMARKA RESTORAN TOPLULUĞU | BAŞKAN YARDIMCISI |
HASAN YEŞİLYURT | BİGCHEFS | SAYMAN |
ÇETİN KOLUKISAOĞLU | D.REAM | ASİL ÜYE |
OSMAN SEZENER | OD URLA | ASİL ÜYE |
UMUT ÖZKANCA | DOĞUŞ HOSPITALITY | ASİL ÜYE |
RAZIK BÜYÜKGAZEL | KONAK RESTAURANT | ASİL ÜYE |
VOLKAN MUMCU | TAVUK DÜNYASI | ASİL ÜYE |
BÜLENT POLAT | BAY DÖNER | ASİL ÜYE |
TAYYAR ZAİMOĞLU | ONBAŞILAR KEBAP | ASİL ÜYE |
ALİ KEMAL BAK | DİVAN | ASİL ÜYE |
MURAT KOLBAŞI | ARZUM | ASİL ÜYE |
DOĞA ERZİ | DANONE | ASİL ÜYE |
ALİ RIZA YILMAZ | PARKFORA | ASİL ÜYE |
ÖZLEM ÖZKAN | BİSTRO 33 | ASİL ÜYE |
GÖKMEN SÖZEN | SÖZEN ORGANİZASYON VE YAYINCILIK | ASİL ÜYE |
UTKAN GÜLAÇTI | SWISSOTEL THE BOSPHORUS | ASİL ÜYE |
AHMET URAS | THE GALLIARD RESTAURANT | ASİL ÜYE |
ERİM LEBLEBİCİOĞLU | NEOLOKAL | ASİL ÜYE |
NAZIM TOKUZ | MİNOA | ASİL ÜYE |
EKİN ŞEN | CASA LAVANDA | ASİL ÜYE |
EMRE HÜCÜMENOĞLU | MİDPOİNT | ASİL ÜYE |
ALPER YÜCEER | VAKKO GROUP | ASİL ÜYE |
ŞEHNAZ GÖKASLAN | COCA COLA | ASİL ÜYE |
MELDA TUNA | BTA FOOD & SERVICES | ASİL ÜYE |
ROUZBEN GERGERİ | ZİBA CATERING | ASİL ÜYE |
MEHMET CAN UZUN | YAZZ COLLECTIVE | ASİL ÜYE |
EDA TONTU | CATAMARAN RESORT HOTEL | ASİL ÜYE |
NİSO ADATO | ŞANS RESTAURANT | ASİL ÜYE |
UĞUR TALAYHAN | ROTANA GROUP | ASİL ÜYE |
TEOMAN ÖZERDEN | AKSA HOSPITALITY | ASİL ÜYE |
BURAK BEŞER | MOMO | ASİL ÜYE |
SİNEM ÖZLER | SERAF RESTAURANT | YEDEK ÜYE |
ZEYNEP DURSUN | BEBEK BALIKÇI | YEDEK ÜYE |
LÜTFÜ SAPMAZ | PORTAXE | YEDEK ÜYE |
GÖRKEM GİRAV | TERE İSTANBUL | YEDEK ÜYE |
FARUK ÜGÜMÜ | HÜNKAR | YEDEK ÜYE |
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek