4.TASTING ALAÇATI 27-28-29 MAYIS 2022 TEMA ‘TOPRAĞI KORU’ TEMSI İLE YAPILDI
Alaçatı ve çevresinin lezzetlerini, doğal güzelliklerini, yerel yaşamını ve değerlerini ön plana çıkaran etkinlikleri kapsayan Tasting Alaçatı, bu yıl ‘Toprağı Koru’ teması ile 27-28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşti.
Her yıl olduğu gibi sohbetler, workshoplar, tadımlar ile atıksız sofralardan, geri dönüşüme, bölgenin azalan mahsullerinden, yerel üreticilerin gerçek hikayelerine, doğanın insana kattıklarından, bireysel farkındalığa uzanan, bakış açılarını değiştirecek bir yolculuğa çıkıldı.
Tüm dünyanın odak noktası haline gelen “Toprak” temasında ‘Toğrağın altını iyileştirmek, toprağın üstünü korumak, atık yönetimi, permakültür, kompost, bilinçli tüketim, , etik üretim, kaynakların doğru kullanımı’ konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği vardı
Sürdürülebilir ‘konsept’ turizm etkinliği
Hip Creative Agency’nin girişimi ile 2017 yılından itibaren bir yıllık bir alt yapı çalışması ile çiftçiler, şefler, restoran sahipleri, otel işletmecileri, sanatçılar, kanaat önderleri, dernekler, sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle oluşan Tasting Alaçatı Platformu, gastronomi, doğa, kültür ve sanat alanlarında üç gün boyunca devam eden ve her yıl farklı temalarla Tasting Alaçatı’yı gerçekleştiriyor. Tasting Alaçatı, Türkiye’de ilk defa bir beldede aynı anda tüm işletmeler, yerel üreticiler ve sivil toplum örgütleriyle organize biçimde kolektif bilinçle gerçekleşerek, bir deneyim tasarımı sundu.
2018 yılından bu yana her yıl restoranlarda, butik otellerde, doğanın içinde, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde; Alaçatı’nın en özel işletmelerinin ev sahipliğinde misafirlerini ağırladı.
Ege’nin yeni yaşam platformu
Her yıl giderek artan bir ilgiyle, başladığı günden bugüne hem Türkiye’de hem de dünyada seyahat etmeyi sevenlerin, yaşam gustosu olanların dikkatini çekmeye devam ediyor. Bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan ve tüm dünyada ve seyahat literatüründe gezginlerin ajandasına girmesi hedefleyen organizasyon bu yıl üçüncü kez gerçekleşiyor. Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmayı misyon edinen Tasting Alaçatı bugüne kadar bölgedeki 130 farklı işletmenin ev sahipliğinde 250’ye yakın etkinliğin gerçekleşti ve 60 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandı.
Bu sene bizi neler bekliyor?
Tasting Alaçatı kapsamında bu yıl sanat kategorisine uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarımızdan ve Cumhuriyet döneminin sanat simgelerinden, opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy’u ‘toprağımızın yetiştirdiği global sanatçımız’ olarak anıyoruz. 26 Mayıs Perşembe akşamı özel görüntüler ile Tosca Operası Özel Gecesi var. Bernadet Otel’de Semiha Berksoy anısına 2022 sezonunda Ankara ve İstanbul’da sahnelenen Tosca operasından Tasting Alaçatı misafirleri için seçki haline getirilen çok özel bölümlerin yıldızlar altında açık hava video gösterimi yapıldı.
Gastronomi kategorisinde, Hazer Amani’nin ‘Tohumdan sofraya’, Hüseyin Pancar’ın ‘Toprağa Minnet-Alavya Sofrası’ gibi birçok şefin özel imzasını attığı sofralarda buluşuldu.
Tasting Talks kategorisinde çok önemli değer yaratan girişimci kadınlar ‘Toprağı Koru, Toprağı İyileştir’ temasında projelerini ve deneyimlerini paylaştılar. Big Chefs Kurucu Ortağı GAMZE CİZRELİ – ‘Toprağın Kadınları Projesi- Sürdürelbilirlik Okur Yazarlığı’, Sürdürülebilir ve Giyilebilir Teknoloji Tasarımcıları Ezra Çetin -Tuba Çetin ise
‘Tarım ve Teknoloji Geleceği Yaratıyor’ dedi.
Gezgin-Seyahat Yazarı Zeynep Boneval, ‘Sürdürülebilir Dünya ve Seyahat’I anlattı. Akademisyen-Yazar Kübra Yüzüncüyıl, ‘Tarımda Dijitalleşme’nin nasıl yapıldığını, Anadolu Meraları Ortağı Yasemin Kireç ise neden ‘Toprağı Onarma Çağı’nda olduğumuz konusunda bizleri aydınlattı.
Son olarak Çeşme Ovacık’a ilk gelen girişimcilerden olan Noni’s Hause Yaratıcısı Selin Solmazer, Ovacık’taki ‘Bağlardan Sofraya Uzanan Hikaye’sini paylaştı.
Ayrıca ev sahibi işletmeler de üç gün boyunca devam eden organizasyona temaya uygun sergiler, atölyeler, tasting menüler, etkinlik ve söyleşilerle katıldı.
Tasting Alaçatı’ya katılım nasıl oluyor?
Tasting Alaçatı’ya katılım için mutlaka rezervasyon gerekiyor. Sürpriz yemeklerin tadına bakmak, çok özel atölyeler deneyimlemek, ilginç etkinliklere katılmak ve Alaçatı’nın tadını doyasıya çıkarmak için organizasyon öncesinde program yapmak gerekiyor. Katılımcılar www.tastingalacati.com üzerinden etkinlik bilgilerinde yer alan ilgili rezervasyon numaralarını arayarak bilgi alabiliyor ve kayıt yaptırabiliyorlar.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek