BRUGES
Kaldırım taşlı sokakları, masal diyarlarını akla getiren mimarisiyle bu ortaçağ kentinde, çikolata ve rahat mekânlardan çok daha fazlasını bulabilirsiniz.
Dünyanın dört bir yanından turistler, görmek için kente akın ediyor. Yaz sonrası, Noel öncesi kasım, kentin en ‘sessiz’ aylarından biri. Birazcık araştırmayla sele üstünde keşfe çıkabileceğiniz sakin nehir ya da kanal kenarı yollar keşfedebilir, büyüleyici mimariye dalıp gidebilir ve Belçika üretimlerini yudumlayabileceğiniz loş barlara uğrayabilirsiniz.
Köprüden tarihte ilk kez 1392 yılında bahsedilmiş. Köprünün üzerinden geçtiği Yeşil Kanal’ın kıyısında ise 17’nci yüzyıldan kalma malikaneler sıralanıyor. Şirin bir avlusu olan The Groeningemuseum (museabrugge.be) Flaman primitifler ve Fernand Khnopff gibi Belçikalı sembolistleriyle övünen oldukça sıradışı bir sanat koleksiyonuna sahip. Yakındaki Basilica of the Holy Blood, neo gotik dışı ve rengârenk vitrayları sayesinde bir sanat eserini andırıyor. Çikolata, Belçika’nın diğer dini; kentte ona saygı gösterebileceğiniz bir sürü yer bulacaksınız.
Dominique Persoone’nin (thechocolateline. be) modern yaklaşımı (wasabili, safranlı ve körili çikolata, hayal edin) ona National Chocolate Awards 2016’da zafer kazandırırken, Chocolatier Spegelaer (0032 5033 6052; sweetchocolatedreams.be), kent sakinlerinin gözdesi.
Buz gibi rüzgâr sizi iyice ısırırsa patates kızartmasına ithaf edilmiş ilk ve tek müze Frietmuseum’a (0032 5034 0150; frietmuseum.be) gidin.
Hotel Castillon (0032 5034 3001; castillion.be) St. Salvator Katedrali’nin gölgesinde, 17’nci yüzyıldan kalma bir saray. Havadar, huzurlu bir yatak odası arıyorsanız Hotel de Orangerie’nin (0032 5034 1649; hotelorangerie.be) çoğu bir avluya bakan 20 metrekarelik odalarından ayırtın. Kentteki B&B otellerinin bile düklerin, düelloların ve pisi pisilerin günlerine götüren oldukça zarif bir havası var.
Côté Canal’da (0032 5033 3542; bruges-bedandbreakfast.be) yüzlerce yıllık armut ağacının altında kahvaltınızı edebilirsiniz. Winston Churchill kenti ziyaret ettiğinde bu ağaçcın resmini çizmiş. Nerede yemeli? Antika personasına rağmen Bruges’ü n yemeğe yaklaşımı sürpriz bir biçimde çağdaş.
Geert Van Hecke, fine dining sahnesinin hükümdarı ve restoranı De Karmeliet (0032 5033 8259; dekarmeliet.be) 1996 yılından beri üç Michelin yıldızına sahip. Esasen birkaç masalı bir balıkçı olan Den Gouden Karpel (0032 5033 3389; dengoudenkarpel.be), Eski Balık Pazarı’nın hemen arkasında, bir Belçika klasiği pomme frites’lı (patates cipsi) mosselen natuur’u (maydanoz ve kerevizde pişirilen midye) yiyebileceğiniz bir yer.
Soğuk bir günde bistro Den Huzaar (0032 5033 3797; denhuzaar.be) kadar davetkâr birkaç restoran vardır. Biralı yahnileri, balık türlüleri ve tavada kızartılmış kaz ciğeri sizi bekliyor. Hiçbir Bruges yazısı kendi kadehinde Straffe Hendrik deneyiminden bahsetmeden bitmiş olamaz. Dilerseniz De Halve Maan’da (0032 5044 4222; halvemaan.be) bira yapımını da izleyebilirsiniz.
Son dakikada Kentin simgelerini sele üstünde görün. Bisiklet turunda rehberiniz size kent simgelerinin hikâyelerini anlatacak, çok bilinmeyen yerleri gösterecek (bajabikes.eu).
Seyahat bilgileri
Para birimi avro. Yerel saati, Türkiye’ninkinden bir saat geride. Belçika, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Schengen vizesi istiyor.
Ulaşım
Bruges’e Brüksel aktarmalı gidebilirsiniz. Türk Hava Yolları (turkishairlines.com) ya da Pegasus Hava Yolları (flypgs.com) ile başkent Brüksel’e uçtuktan sonra havalimanında araç kiralayıp ya da trenle Bruges’e gidebilirsiniz. Tren yolculuğu ortalama 1 saat 13 dakika.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek