S.Pellegrino dünyanın en yetenekli genç şefini seçiyor
S.Pellegrino 2016’da dünyanın en iyi genç şefini, 10 aya yayılan mücadele dolu bir sürecin sonunda seçiyor. Dünyanın dört bir yanından yetenekli genç şefler S.Pellegrino Young Chef yarışması ile uluslararası alanda deneyim olanağı kazanıyor.
Dünya çapında İtalyan lezzet anlayışının ve rafine yemek konseptinin temsilcisi olan S.Pellegrino, geçen yıl büyük ilgi gören yarışmanın ikincisi için, sürece ocak ayında start verdi. İlk yılında 3 bin başvuru alan yarışmayı İrlandalı genç şef Mark Moritary kazanmış, yarışma tüm dünyada büyük yankı yaratmıştı. 2016 yılının Dünyanın En İyi Genç Şefi, ocak-ekim ayları arasına yayılan dört aşamalı rekabet dolu bir süreç sonunda belirlenecek. Yarışma süreci ilk olarak 31 Mart tarihine kadar yapılacak online başvurular ile başlayacak.
Yarışmaya başvurmak isteyen 30 yaşın altındaki şefler, kendilerine ait özgün ve iddialı yemek tariflerini finedininglovers.com adresinde tanıtarak yarışmaya başvurularını gerçekleştirecek. İkinci aşamada alınan başvurular, bölgesel yarı finalist listelerinin oluşturulması için İtalyan mutfağının önemli eğitim merkezlerinden ALMA Akademi (alma.scuolacucina.it) tarafından değerlendirilecek.
Malzeme, maharet, yaratıcılık zekası, görsellik ve mesajdan oluşan beş ‘Altın Kriter’ esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda nisan ayı boyunca her bölgeden 10 finalist belirlenecek. 1 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında bölgesel finaller düzenlenecek. ALMA Akademi tarafından seçilen 10 bölgesel finalist, yerel jüri karşısında hünerlerini sergileyecek.
Jüri, bölge finalistlerinin pişirdiği özel yemekleri tadarak beş altın kritere göre kazananı belirleyecek. Türkiye’nin içinde yer aldığı Akdeniz ülkeleri grubunun jürisinde Türkiye’den ünlü şef Aydın Demir de yer alacak. 2012’de Les Toques Blanches du Monde’da ‘En İyi Yabancı Şef’ ödülünün sahibi olan ve 2009-2010 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nün şefliğini yürüten Aydın Demir, aralarında Yunanistan’dan Şef Olivier Campanha ve İsrail’den Şef Meir Adoni gibi isimlerin yer aldığı diğer jüri üyeleriyle beraber Akdeniz Ülkeleri finalistini belirleyecek. Dünya çapında 20 bölgeden seçilecek 20 En İyi Bölgesel Genç Şef, Ağustos 2016 sonunda ilan edilecek.
Yarışma bu aşamada büyük bir heyecan kazanacak: S.Pellegrino Young Chef’i özel kılan özelliklerden biri olarak, sekiz ayın sonunda seçilen 20 En İyi Bölgesel Genç Şef’e, aynı zamanda bölgelerinde jüri üyesi olarak yer almış bir ‘Mentor Şef’ atanacak. Mentor şefler genç şeflere kendi özel yemeklerini nasıl daha iyi hale getirebileceklerine dair önerilerde bulunacak ve onları dünya finaline hazırlayacak. S.Pellegrino Young Chef 2016 finali 1315 Ekim tarihleri arasında Milano’da, merkezi Milano kentinde bulunan ve 117 yıldır İtalyan kalitesini içeceklerine taşıyan Sanpellegrino S.p.A. firmasının ev sahipliğinde yapılacak.
Bu etkinlikte dünyanın en ünlü şeflerinden oluşan jüri “S.Pellegrino Young Chef 2016” ünvanının sahibini belirleyecek. Finalde, 20 mentor şef tarafından yetiştirilen 20 bölge finalisti, Yedi Bilgeler olarak adlandırılan final jürisinin karşısında hünerlerini sergileyecek. Dünyanın en meşhur mutfak ustaları arasında yer alan David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne ve Roberta Sudbrack’ten oluşan Yedi Bilgeler’in karşısında iki gün boyunca mücadele edecek finalistleri arasından bir kişi birinci seçilerek S. Pellegrino Young Chef 2016 ödülünün sahibi olacak.
Yarışma kuralları hakkında detaylı bilgi ve başvuru formuna online yemek dergisi finedininglovers.com adresinden ulaşabilirsiniz. Etkinlik hakkındaki gelişmeleri yakından takip etmek için ise yarışmayı #SPYoungChef hashtag’inden takip edebilirsiniz.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek