Yerel, mevsimsel, adil ve lezzetli
Yemek yazarı, stilisti ve fotoğrafçısı Aydan Üstkanat, Remzi Kitabevi’nden çıkan yeni kitabı Mevsiminde Yemek’le, mevsimsel ve yerel tüketimin önemi kadar, fazla üretim ve israfın yanlışlığına da dikkat çekiyor. Laboratuvar çıkışlı tohumlar ve ilaçlar işin içine girip de her malze- meyi her mevsim bulur olduğumuzdan beri mevsiminde yemekle ilgili kafa karışıklıkları yaşar olduk. Yıl boyunca her türlü cilalı malzeme- yi tezgâhlarda görmeye alışan bir nesil yaz meyvesi, kış sebzesi nedir bilmeden büyüdü. Kitleler maalesef ne zaman ne yiyeceğini bilmiyor, umursamıyor ama yine de küçük bir grup tüketim ve üretim ilişkisini önemsiyor; bilinçli talepleri var. Bu küçük grubun sesine önem verdiği yemek yazarlarından Aydan Üstkanat, kısa süre önce raflarda yerini alan yeni kitabı Mevsiminde Yemek’te işte tam da bu hayati konulara dikkat çekiyor ve “toprağı, çiftçiyi ve emeği hatırlayalım” diyerek her- kesi yemeklerini çöpe atarken bir kez daha düşünmeye davet ediyor.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.