Mutfak sırları
Klemantin Açık Mutfak Fırın & Pasta Evi’nin sahibi ve şefi Deniz Orhun tarih sayfalarının ve kültürümüzün ayrılmaz parçası şerbetleri anlatıyor.
Osmanlı-Türk mutfağının çeşitli çiçek, meyve, tohum, kök ve kabuklardan, şeker katılarak yapılan şerbetleri, tarih sahnesinde kendine sık yer bulmuş bir içecek. Arapça ‘shurp’ sözcüğünden türediği, hatta Batı’nın ünlü ‘sorbe’sinin kaynağı olduğu düşünülüyor. Rivayete göre II. Mahmut kendisini evinde ağır- layan Dürrizade Seyyid Abdullah Efendi için “Adam yaşamasını biliyor vesselam” demiş. Nedeni basit: Dürrizade Seyyid Abdullah Efendi hoşafı, şerbeti kris- talde değil de oyulmuş buz içinde su- nuyor. Yabancıların kaleminden de sık sık, özellikle de amber, misk, vanilyayla tatlandırılan şerbetlerle karşılaşıyoruz. Fransız tarihçi ve gazeteci Jean-Henri -Abdolonyme Ubicini, 1855’te bir Os- manlı evinde yemekten sonra sofraya gelen şerbetlerin sunumundan, güzel kokularından nasıl etkilendiğini yazmış.
Latest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.