40. YILINDA AVIS’LE HAFTASONU KEYFİ
Fransız yazar Victor Hugo’nu bir prensese benzettiği İzmir’de antik kalıntılar arasında mitolojinin en güzel söylencelerini takip etmek, geleneksel ot yemeklerinin yanı sıra Ege’nin dillere destan deniz ürünlerini tatmak ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapan koylarında yazın tadını çıkartmak için aracınıza atlayın.
Mutfağının gölgesinde kalan Adana’da kebaba doyduktan sonra Baraj Gölü’nde tekne turuna çıkın; geleneklerin yaşatıldığı tarihî çarşıyı, Toroslar’dan Akdeniz’e doğru esen rüzgârların okşadığı yaylaları, sahilleri, nehir kıyısını keşfedin. Yeniden acıktığınızda sizi şalgam, taş kadayıfı, analı kızlı, ciğer ve şırdan gibi lezzetler bekliyor olacak.
Karadeniz’in karakteristik coğrafyasının yemyeşil bitki örtüsü ve zengin tarihle buluştuğu Trabzon’u kendinize üs tayin edin ve bölgenin dillere destan yemek kültürünü, doğal ve tarihî güzelliklerini keşfedin. Buraya kadar gelmişken seyahatinizi iki gün daha uzatın, aracınıza atlayın ve komşu iller Rize ve Giresun’un, hatta vizesiz, pasaportsuz gidebileceğiniz Batum’un da keyfini çıkartın.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek
Yorumlar
İlk yorum yapan siz olun.