0

40. YILINDA AVIS’LE HAFTASONU KEYFİ

Fransız yazar Victor Hugo’nu bir prensese benzettiği İzmir’de antik kalıntılar arasında mitolojinin en güzel söylencelerini takip etmek, geleneksel ot yemeklerinin yanı sıra Ege’nin dillere destan deniz ürünlerini tatmak ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapan koylarında yazın tadını çıkartmak için aracınıza atlayın.

Mutfağının gölgesinde kalan Adana’da kebaba doyduktan sonra Baraj Gölü’nde tekne turuna çıkın; geleneklerin yaşatıldığı tarihî çarşıyı, Toroslar’dan Akdeniz’e doğru esen rüzgârların okşadığı yaylaları, sahilleri, nehir kıyısını keşfedin. Yeniden acıktığınızda sizi şalgam, taş kadayıfı, analı kızlı, ciğer ve şırdan gibi lezzetler bekliyor olacak.

Karadeniz’in karakteristik coğrafyasının yemyeşil bitki örtüsü ve zengin tarihle buluştuğu Trabzon’u kendinize üs tayin edin ve bölgenin dillere destan yemek kültürünü, doğal ve tarihî güzelliklerini keşfedin. Buraya kadar gelmişken seyahatinizi iki gün daha uzatın, aracınıza atlayın ve komşu iller Rize ve Giresun’un, hatta vizesiz, pasaportsuz gidebileceğiniz Batum’un da keyfini çıkartın.

40yilindaavislehaftasonukeyfi 40yilindaavislehaftasonukeyfi2 40yilindaavislehaftasonukeyfi3 40yilindaavislehaftasonukeyfi4

↑ Back to top

Yorumlar

İlk yorum yapan siz olun.

Yorum yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.