164 DAKİKADA ÜRETİMİ TAMAMLANAN ASİLTANE LIMITED ÖZEL HASAT YÜKSEK BESİN DEĞERİ İLE SOFRALARDAKİ YERİNİ ALIYOR
Köklerinden gelen deneyim ve üretim gücüyle Türkiye’de başka bir örneği olmayan Asiltane Limited Özel Hasat, 164 dakikalık bir sürede tamamlanmasıyla fark yaratıyor. Bol antioksidan içeren bu zengin besin kaynağı, sofralardaki yerini alıyor.
“Köklerde Başlayıp, Dallarda Yeşeren Dostluk” mottosuyla Güven Asa Tesisi’nde üretimine hızla devam eden Asiltane, Türkiye’de başka bir örneği olmayan ve sınırlı sayıdaki Limited Özel Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı’nı lezzeti ve yüksek besin değerleri ile sofralara getiriyor.
Noter huzurunda en kısa 128; en uzun 164 dakika içinde toplandı, üretildi ve şişelendi
Lezzet hikayelerine sağlıkla eşlik eden Asiltane, Limited Özel Hasat Zeytinyağı’nın hasat ve üretiminin tüm süreçlerini; Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık’ta bulunan bahçelerinden topladığı zeytinlerin 27 Eylül ila 15 Ekim tarihleri arasında; noter huzurunda en kısa 128 dakika ve en uzun 164 dakika içerisinde tamamladı. Hijyen ve temizliğe maksimum düzeyde özen gösterilerek gerçekleşen üretim sürecinde, zeytinler en kısa sürede hasat edilerek, en hızlı şekilde Güven Asa Üretim Tesisi’ne ulaştırılıyor ve üretimi tamamlanıyor. 0,2 ila 0,3 asit değerine sahip ürün adeta, taze Ege otları, domates, domates yaprağı, zeytin yaprağı, yeşil çay, yeşil elma hatta yeşil muz kabuğu aromalarını çağrıştırıyor.
Zeytinden zeytinyağına uzanan üretim sürecinde, ısı derecesi özel olarak soğutularak 20 derecenin altında tutuluyor. Burada Asiltane’nin öncelikli hedefi; yeşil zeytin meyvesinde çok yüksek oranda bulunan fenol değerlerinin maksimum düzeyde zeytinyağına geçişini sağlamak. Bu sayede, her damlasıyla iksir niteliğindeki bol antioksidan içeren bu zengin besin kaynağı, en sağlıklı şekilde işleniyor ve sağlık dolu lezzet hikayelerine dönüşüyor.
Zeytinyağında 3T formülü
Güven Asa Üretim Tesisi, “Temizlik, Temizlik, Temizlik” ilkesini benimseyerek; hasattan üretime, üretimden depolamaya kadar her aşamada özenle ve titizlikle yol alıyor. Sağlıklı bir yaşam için gelecek nesillere fayda sağlamayı amaç edinen markanın öncelikli hedefi, kaliteli üretimi maksimum seviyede tutarak, güvenilirliği sürdürülebilir kılmak.
Türkiye’nin ilk ve tek A+ üretim tesisi
Türkiye’nin ilk ve tek A+ tesisi olan Güven Asa Üretim Tesisi, zeytinlerde kullandığı çift yıkama tekniği, Osmoz Su Arıtma Sistemi, yerin 7 metre altındaki 3 bin tonluk depolama alanı ve el değmeden şişeleme sistemi ile sektöründe fark yaratıyor. Türkiye’de ilk kez 9 ayrı uluslararası kalite belgesine sahip üretici marka olmasıyla öne çıkan tesiste, üretimin zeytinden zeytinyağına kadar tüm aşamalarında titizlikle ilerleniyor.
Asiltane Limited Özel Hasat Zeytinyağı’nın 164 dakikalık yolcuğunu, Coşkun Aral’ın kıymetli yorumları ve deneyimiyle aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz;
Asiltane’nin tüm ürünlerine www.asiltane.com’dan ulaşılabiliyor.
Asiltane Hakkında
Asiltane, doğallıktan ve saflıktan yana olan yaşam ve gıda felsefesi ile Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Pelitköy gibi önemli doğal yaşam alanlarında zeytinliklere sahip olması ile bu işe olan sevgi ve bağlılığını zeytinyağı tutkunlarına dostlukla sunuyor. Alp Dağları’ndan sonra dünyanın en fazla oksijen yoğunluğuna sahip Kaz Dağları’nın eteğinde bulunan Kuzey Ege, dünyanın en kaliteli yağlık zeytinlerinin yetiştiği bölge niteliğindedir. Asiltane, geçmişi köklerine dayanan ve Güven Asa Zeytinyağları’nın yeni bir markası olarak aldığı üretim gücü ve donanım ile zeytinyağı sektörüne farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, “Köklerde Başlayıp, Dallarda Yeşeren Dostluk” inancıyla da emin adımlarla ilerleyerek tüketicisiyle buluşuyor. 11 bin m2’si kapalı, toplam 23 bin m2’lik bir alanda günlük 600 ton sıkım ve 3 bin ton depolama kapasitesi ile sektörde gözle görülür bir farkındalığa sahip olan Asiltane, Türkiye’de sektöre yapılan en büyük yatırım ile ülkenin ilk ve tek A+ üretim tesisini 2014 yılında hayata geçirdi.
↑ Back to topLatest
- Latest
- Food and Travel
- 2016 Sayıları
- Ağustos Sayısı 2014
- Ağustos Sayısı 2015
- Ağustos Sayısı 2016
- Aralık Sayısı 2013
- Aralık Sayısı 2014
- Aralık Sayısı 2015
- Ekim Sayısı 2013
- Ekim Sayısı 2014
- Ekim Sayısı 2015
- Eylül Sayısı 2014
- Eylül Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2014
- Haziran Sayısı 2015
- Haziran Sayısı 2016
- Kasım Sayısı 2013
- Kasım Sayısı 2014
- Kasım Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2014
- Mart Sayısı 2015
- Mart Sayısı 2016
- Mayıs Sayısı 2014
- Mayıs Sayısı 2015
- Mayıs Sayısı 2016
- Nisan Sayısı 2014
- Nisan Sayısı 2015
- Nisan Sayısı 2016
- Ocak Sayısı 2014
- Ocak Sayısı 2015
- Ocak Sayısı 2016
- Seyahat
- Şubat Sayısı 2014
- Şubat Sayısı 2015
- Şubat Sayısı 2016
- Temmuz Sayısı 2014
- Temmuz Sayısı 2015
- Temmuz Sayısı 2016
- Gurme Seyahat
- Haberler
- Yemek